Sinds ik mijn zelfgemaakte pistachepasta heb weet ik niet meer van ophouden! Het liefste gebruik ik het in ieder recept! Het is zo lekker! In mijn Bakbijbel staan al twee heerlijke recepten voor financiers, namelijk een versie met chocolade en noten en een variant met sinaasappel. Het is dat ik bij het schrijven van de Bakbijbel deze pistachepasta nog niet had ontdekt, anders had deze versie er ook zeker weten in gestaan! Deze pistache financiers zijn in elk geval heerlijk van smaak!

Pistache finanaciers
Ingrediëntenlijst
  • Voor het beslag
  • 100 gr boter
  • 100 gr poedersuiker
  • 35 gr bloem
  • 50 gr amandelmeel
  • 100 gr pistachepasta
  • snuf zout
  • 3 eiwitten
  • Verder nodig
  • boter, om in te vetten
  • pistachenootjes, grof gehakt
kinderbakboek banner desk
Broodbakbol banner mobiel

Bereiding: Pistachefinanciers

Doe de boter in een steelpan en smelt deze. Laat deze op middelhoog vuur al roerend verder pruttelen tot een hazelnootkleurige beurre noisette; dit duurt enkele minuten. Houd de boter goed in de gaten, het gaat snel van hazelnootkleur naar verbrand en dan kun je de boter weggooien. Giet de beurre noisette in een schaaltje en probeer de bezinksels in de pan achter te laten.

Meng de poedersuiker, de bloem, het amandelmeel, het zout en de pistachepasta in een kom en roer hier de eiwitten doorheen. Roer er als laatste de afgekoelde beurre noisette door en laat het beslag een uur rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 200 °C en vet kleine (flexibele) cupcake- of financiervormpjes in met boter. Vul de vormpjes met behulp van een spuitzak of lepel ze tot de helft vol met het beslag en garneer ze met wat grof gehakte pistachenootjes. Bak de pistachefinanciers in 14-19 minuten gaar. Haal de financiers direct na het bakken uit hun vorm en laat ze afkoelen op een rooster.

Pistache finanaciers

Foto’s: Erik Spronk

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (10)
Marjon 2017-03-28 08:05:43

Hoeveel boter moet je ongeveer overhouden als je de bezinksels niet meeneemt? Anders ben ik bang dat de verhoudingen niet meer kloppen, vandaar.

Beantwoorden
MA
Rutger 2017-03-31 14:17:55

Er blijft een kleine eetlepel aan gesmolten boter met bezinksels achter, ik heb het niet precies uitgemeten verder.

Beantwoorden
Eva 2017-03-30 18:05:10

Moeten de eiwitten opgeklopt zijn of gewoon lopend ...
ze zien er wel heerlijk uit !!

Beantwoorden
EV
Rutger 2017-03-31 14:08:54

Gewoon lopend, ze hoeven niet opgeklopt te zijn.

Beantwoorden
Maya 2017-07-04 13:32:58

Kun je in plaats van de eiwitten ook iets anders gebruiken?

Beantwoorden
MA
Rutger 2017-07-10 00:53:45

Die zijn wel vrij essentieel voor dit recept.

Beantwoorden
Judith 2018-03-06 15:42:02

Hoeveel financiers kan je met dit recept maken?

Beantwoorden
JU
Rutger 2018-03-10 09:40:27

Zo'n 12-15

Beantwoorden
Jody 2020-01-18 23:02:00

Kun je voor dit recept ook een muffin bakvorm gebruiken ipv losse flexibele vormpjes?

Beantwoorden
JO
Rutger 2020-01-21 16:17:24

Jazeker! Wel goed invetten, zodat de financiers goed uit hun vormpjes komen.

Beantwoorden
Debbie 2020-04-28 18:06:08

Hi Rutger, zou je er ook een cake van kunnen maken? Ipv losse financiers?

Beantwoorden
DE
Rutger 2020-04-29 10:42:04

Zeker, al zal deze iets minder luchtig worden dan een gewone cake.

Beantwoorden
Jeltje 2021-10-15 08:16:15

Ik had nog een bakje macadamia nootjes staan en hier pasta van gemaakt voor de cakejes. Zo lekker 😋

Beantwoorden
JE
Rutger 2021-10-18 08:33:39

Heerlijk!

Beantwoorden
Renate 2022-01-31 12:27:15

Mag het beslag ook langer dan een uur rusten? Bijvoorbeeld een nachtje…😉 of is dat te lang?

Beantwoorden
RE
Rutger 2022-01-31 19:10:25

Zeker! Dat kan prima!

Beantwoorden
Andrea 2022-09-29 15:46:47

Ik heb vloeibare eiwit over uit een pakje.
Op internet zie ik dat 1 ei ong 33 ml eiwit bevat.
Ik zou voor dit recept dus ong. 100ml nodig hebben. Klopt dat?

Beantwoorden
AN
Rutger 2022-10-11 08:54:18

Hoi! Ik ga uit van 30 gram per ei, dus dat zou 90 gram zijn.

Beantwoorden
Süheyla 2022-11-13 23:20:17

Ze waren heerlijk! Ik heb ze geserveerd met zelfgemaakte pistacheijs. Iedereen heeft genoten. Je recepten zijn bij mij altijd een succes. Dank je wel Rutger

Beantwoorden

U kunt niet meer reageren.