Dit is één van mijn favoriete recepten met aardbeien: gemarineerde aardbeien met balsamico-azijn. Het klinkt misschien gek, maar het is echt een onwijs lekkere combinatie. Eerder gebruikte is ze al bij deze aardbeientiramisu, maar deze gemarineerde aardbeien zijn ook heerlijk met hangop of een bolletje vanille-ijs. Gebruik voor dit recept een goede, licht stroperige, balsamico-azijn, dat geeft hel mooiste resultaat. Aardbeien kun je trouwens op veel meer manieren marineren. Bijvoorbeeld met wodka en sinaasappel voor de bekende aardbeien romanoff, of gebruik een sinaasappellikeur of limoncello voor een frissere touch.

Gemarineerde aardbeien
Ingrediëntenlijst
  • Voor de gemarineerde aardbeien
  • 500 aardbeien, schoongemaakt en gehalveerd (grote in vieren)
  • 2-3 el balsamico-azijn
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 recept hangop
  • 2-4 el honing
  • ½ vanillestokje, merg
Broodbakbol banner desktop

Gemarineerde aardbeien met balsamico-azijn

Meng de aardbeien met de balsamico-azijn en het vanille-extract en laat ze minimaal een half uur marineren. Breng de hangop op smaak met de honing en het vanillemerg. Serveer de aardbeien met een beetje van het vrijgekomen vocht en een flinke schep vanille-hangop.

Foto: Erik Spronk

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (2)
Hiltje 2017-08-09 09:01:11

Ik heb het recept nu 2x gemaakt. Eerst exact de verhoudingen aangehouden en deze smaakte bijna niet naar balsamico was heel zoet en sterke vanillesmaak Tweede keer dubbele hoeveelheid azijn gebruikt, minder vanille en suiker en wij vonden dit hoger op smaak.

Beantwoorden
HI
Rutger 2017-08-16 09:00:24

Het ligt er ook een beetje aan hoe intens de azijn is, die kan per soort verschillen. Fijn dat jullie er nu blij mee zijn!

Beantwoorden
Lilian Van bommel 2022-05-11 15:38:18

Ik marineer de aardbeien in dadelbalsamico, dat is heerlijk!

Beantwoorden
LI
Rutger 2022-05-16 14:31:44

Dat klinkt ook heerlijk inderdaad! Lekkere tip!

Beantwoorden
Danella 2017-08-09 10:05:26

Dit is zo lekker. Je verwacht inderdaad niet dat balsamico en een zoet gerecht bij elkaar passen, maar het tegendeel is waar.

Beantwoorden
DA

U kunt niet meer reageren.