Deze yoghurt-citroenpudding met bramensaus is een makkelijke, zomerse pudding met frisse smaken. Perfect als luchtig toetje op een zomerse avond na een BBQ. Zorg wel dat je op tijd begint, zodat de pudding genoeg tijd heeft om op te stijven. Maar zodra je de citroenpudding (binnen no-time) in de koelkast hebt staan, heb je er geen omkijken meer naar.

Dit citroenpudding recept is voor 6 personen.
Dit zomerse toetjesrecept komt uit mijn nieuwste boek Toetjesbijbel. Hierin vind je 300 recepten, van makkelijke en alledaagse toetjes tot showstoppers en alles wat ertussenin zit. Ik vertel meer over dit boek in dit artikel, maar wil je de Toetjesbijbel direct bestellen? Dat kan hier.
4 tips voor de lekkerste citroenpudding
- De puddingvorm die ik op de foto heb gebruikt is van mijn ouders, daar maakten we vroeger altijd pudding in. Zo leuk dat ik die nu kan gebruiken. Tip: voor leuke puddingvormen zijn kringloopwinkels en rommelmarkten ideaal.
- In plaats van de bramensaus kun je deze zomerse pudding ook serveren met zelfgemaakte frambozensaus.
- Begin op tijd met het maken van deze citroenpudding, deze moet minimaal 3 uur opstijven in de koelkast. En ook de bramensaus moet afkoelen voordat je ‘m kunt gebruiken.
- Je kunt de citroenpudding ook 1-2 dagen van tevoren maken en bewaren in de koelkast.

- Voor de citroenpudding
- 300 ml slagroom
- rasp en sap van 1½ -2 citroenen
- 100 gr suiker
- 4 gelatineblaadjes (6,7 gr), geweekt in koud water
- 300 gr Griekse yoghurt
- Verder nodig
- bramensaus
- verse bramen om te garneren, optioneel
Zelf citroenpudding maken met yoghurt en bramensaus
Doe de slagroom in een kom en klop deze met een (hand)mixer met garde(s) lobbig op. Zet de lobbig opgeklopte slagroom tot gebruik in de koelkast.
Doe de rasp en het sap van de citroenen samen met de suiker in een steelpan en verhit dit al roerend op middelhoog vuur, tot de suiker opgelost is. Haal de pan van het vuur en los de geweekte gelatineblaadjes op in het warme citroenmengsel.
Giet het citroenmengsel door een fijne zeef en meng het vervolgens met de Griekse yoghurt. Spatel de helft van de lobbig geklopte slagroom door het yoghurtmengsel tot het goed gemengd is. Spatel daarna de andere helft van de slagroom door het mengsel en probeer daarbij de luchtigheid goed te behouden.
Spoel een puddingvorm met een inhoud van 1 liter om met koud water en schep het mengsel daarin. Dek de pudding af met plasticfolie en laat ’m minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
Dompel voor het serveren de vorm enkele seconden in een bak met heet water (kijk uit dat er geen water bij de pudding komt). Maak met een scherp mes de bovenkant rondom los en stort de luchtige citroenpudding op een schaal. Serveer de pudding met de bramensaus.
Delen met vrienden:
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Telegram (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
Gerelateerd
Ik kan de hoeveelheden niet zien bij de citroenpudding 200 ml of 300 ml slagroom en yoghurt
Beantwoorden
Hallo Rutger,
Over vakantierecepten gesproken: al jarenlang komen wij in Zwitserland. Ik heb zelf het Zwitserse virus gekregen om wähe te bakken en dan het liefst met abrikozen(vers) of kwetsen De kwetsen zijn in Nederland jammer genoeg niet in de winkel te koop. Om te bakken zijn deze zooo lekker! Ken je de wähe ook?
Met groet, Willemien
Ha, wat leuk! Ja ik ken wähe. Nog geen recept van zelf, maar wel vaak geproefd op vakantie!
Beantwoorden
Zelf heb ik het recept van een Zwitserse vriendin. Met nog wat aanpassingen bak ik nu mijn eigen wähes. Ze zijn verrukkelijk, vooral met verse abrikozen of kwetsen ( jammer genoeg hier in Nederland niet verkrijgbaar). Maar je kan het met allerlei vruchten maken, ook met rabarber😋
BeantwoordenHij was heerlijk! Maar een recept van jou is nog nooit tegengevallen. Dankjewel voor al het lekkers dat je ontwikkeld en deelt. 😃
Beantwoorden