Met dit recept kun je zelf chocolade panna cotta maken. Om het extra lekker te maken heb ik de het gegarneerd met stukjes honeycomb en verse frambozen. Je kunt dit chocolade panna cotta recept ook extra smaak geven door bijvoorbeeld de rasp van een sinaasappel of een scheutje likeur door de warme room te mengen. Dit recept is voor 6 personen. Wil je meer panna cotta recepten? Check dan hier mijn basisrecept voor panna cotta en hier mijn recept voor de versie met yoghurt.
- Voor de chocolade panna cotta
- 2½ blaadjes gelatine
- 150 gr pure chocolade, grof gehakt
- 500 ml slagroom
- 40 gr suiker
- Verder nodig
- stukjes honeycomb
- verse frambozen
Zelf chocolade panna cotta maken
Gebruik voor dit recept 6 metalen vormpjes met een inhoud van 100-125 milliliter. Je kunt de chocolade panna cotta ook gelijk in kleine glaasjes of bakjes gieten, je hoeft ze dan niet te storten voor het serveren.
Week de gelatineblaadjes minimaal 10 minuten in koud water. Doe de gehakte chocolade in een kom en zet deze opzij. Doe de slagroom met de suiker in een pannetje en breng deze aan de kook. Zorg dat alle suiker opgelost is zodra de slagroom kookt. Haal het pannetje van de vuur en los de geweekte gelatine op in het roommengsel. Giet het warme mengsel vervolgens op de gehakte chocolade. Wacht enkele minuten tot de chocolade gesmolten is en meng alles dan goed door elkaar. Dit gaat het makkelijkst met een staafmixer, maar je kunt er ook een garde voor gebruiken. Zorg dat alle chocolade goed opgelost is.
Giet het chocolademengsel in de vormpjes en zet deze minimaal 6 uur in de koelkast om op te stijven.
Dompel voor het serveren de vormpjes enkele seconden in een bakje met heet water (kijk uit dat er geen water in het vormpje stroomt) en haal deze er dan weer uit. Maak met een scherp mes de bovenkant rondom los en stort de chocolade puddinkjes vervolgens op een bordje. Garneer de chocolade panna cotta met stukjes honeycomb en verse frambozen.
Foto: Erik Spronk
Delen met vrienden:
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Telegram (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
Gerelateerd
Hallo Rutger
Als ik voor deze panna cotta agar agar wil gebruiken hoeveel gram heb ik dan nodig
Groet Irenev
Met ruim een gram agar agar zou je genoeg moeten hebben voor deze chocolade versie. Let er wel op dat je agar agar mee laat koken met de room. Meer daarover lees je in dit recept: https://rutgerbakt.nl/alle-recepten/panna-cotta-met-agar-agar-zonder-gelatine/
BeantwoordenHai, ik heb 100% chocolademassa gebruikt en erythritol als suikervervanging om het koolhydraatarm te maken. Ik heb wel het halve recept gebruikt om uit te vinden of dat lukte. Ik heb 50g cacaomassa gebruikt en zo’n 30 gram suiker en voor een leuke twist een drupje pepermuntolie. Het was bijna gelukt… ik was alleen vergeten om de gelatineblaadjes ook te halveren 🤦🏼♀️ Dus werd het nogal erg stijf maar de smaak was goed. Dus ga dit zeker nog een keer maken! Bedankt voor het recept.
BeantwoordenU kunt niet meer reageren.
Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.