- Voor de honeycomb
- 40 ml water
- 250 gr suiker
- 60 gr honing
- 1 ½ tl baking soda
Honeycomb heeft zijn naam te danken aan de gelijkenis met een honingraat. Het wordt ook wel hokey pokey genoemd. Deze krokante en luchtige karamel met een lichte honingsmaak is heerlijk om puur te eten, of gedoopt in chocolade. Daarnaast is het perfect als topping op een taart, als garnering bij een dessert of gemengd door roomijs. Doordat je in het honeycomb recept baking soda toevoegt gaat de suikersiroop bubbelen en bruisen. Let er daarom op dat je een grote en hoge pan gebruikt en doe voorzichtig, want het suikermengsel is erg heet!

Zelf honeycomb maken
Bekleed een bakplaat of braadslee met bakpapier en zet deze opzij.
Doe het water met de suiker en de honing in een grote pan en zet deze op het vuur. Breng alles aan de kook en laat het koken tot een goudbruine mengsel. Door de kleur van de honing is het lastiger om te zien wanneer het suikermengsel goed is. Wil je het zeker weten? Gebruik dan een suikerthermometer om de temperatuur te meten. Kook het suikermengsel door tot 150 °C of tot het mooi goudbruin is. Nadat het mengsel kookt duurt dit ongeveer 2-4 minuten.
Haal de pan van het vuur af en voeg de baking soda toe. Roer de hete siroop met een garde door. Het mengsel komt nu omhoog en gaat bubbelen. Zodra de baking soda goed door de suiker is gemengd kun je stoppen met roeren. Giet het hete mengsel op de met bakpapier beklede bakplaat en laat het afkoelen op kamertemperatuur. Bewaar de honeycomb luchtdicht verpakt.
Foto’s: Erik Spronk

