Honeycomb heeft zijn naam te danken aan de gelijkenis met een honingraat. Het wordt ook wel hokey pokey genoemd. Deze krokante en luchtige karamel met een lichte honingsmaak is heerlijk om puur te eten, of gedoopt in chocolade. Daarnaast is het perfect als topping op een taart, als garnering bij een dessert of gemengd door roomijs.

Honeycomb - recept

Doordat je in het honeycomb recept baking soda toevoegt gaat de suikersiroop bubbelen en bruisen. Let er daarom op dat je een grote en hoge pan gebruikt en doe voorzichtig, want het suikermengsel is erg heet!

Honeycomb - recept
Ingrediëntenlijst
  • Voor de honeycomb
  • 40 ml water
  • 250 gr suiker
  • 60 gr honing
  • 1 ½ tl baking soda
Broodbakbol banner desktop
Makkelijke bakboek pre-order mob

Zelf honeycomb maken

Bekleed een bakplaat of braadslee met bakpapier en zet deze opzij.

Doe het water met de suiker en de honing in een grote pan en zet deze op het vuur. Breng alles aan de kook en laat het koken tot een goudbruine mengsel. Door de kleur van de honing is het lastiger om te zien wanneer het suikermengsel goed is. Wil je het zeker weten? Gebruik dan een suikerthermometer om de temperatuur te meten. Kook het suikermengsel door tot 150 °C of tot het mooi goudbruin is. Nadat het mengsel kookt duurt dit ongeveer 2-4 minuten.

Haal de pan van het vuur af en voeg de baking soda toe. Roer de hete siroop met een garde door. Het mengsel komt nu omhoog en gaat bubbelen. Zodra de baking soda goed door de suiker is gemengd kun je stoppen met roeren. Giet het hete mengsel op de met bakpapier beklede bakplaat en laat het afkoelen op kamertemperatuur. Bewaar de honeycomb luchtdicht verpakt.

Foto’s: Erik Spronk

Dit artikel kan affiliatielinks bevatten. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als jij via deze links iets koopt, zonder extra kosten voor jou.
Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (5)
Audrey 2020-02-27 09:13:26

Ik heb het al regelmatig gemaakt en ik vind het zo leuk en lekker! Ook in combinatie met witte chocola is het echt heerlijk.

Beantwoorden
AU
Marloes 2020-02-29 01:04:22

Honinggraat moet zijn honingraat;-)

Beantwoorden
MA
Rutger 2020-03-03 10:43:48

Dank! dat was een g te veel inderdaad :)

Beantwoorden
Trudie 2020-03-03 20:52:59

Ik ga komend weekend de chocolade panna cotta maken en dan hoort deze honeycomb erbij. Ik vroeg me af wat voor honing ik het beste kan gebruiken hiervoor. Alvast bedankt voor je reactie!

Beantwoorden
TR
Rutger 2020-03-10 11:18:06

Je hoeft er geen specifieke soort honing voor te gebruiken, het kan met elke soort.

Beantwoorden
annet 2021-12-14 21:26:29

kun je het ook invriezen

Beantwoorden
AN
Rutger 2021-12-21 08:38:47

Nee, maar luchtdicht bewaard kun je het heel lang bewaren.

Beantwoorden
Karine 2022-03-17 16:12:03

Hey Rutger. Zou dit met glucosestroop in plaats van honing ook lukken denk je of kan ik dan beter iets anders gebruiken? Bedankt vast!

Beantwoorden
KA
Rutger 2022-03-20 12:49:21

Hi. Daar heb ik zelf geen ervaring mee, dat zou je moeten uitproberen.

Beantwoorden

U kunt niet meer reageren.