De panna cotta in dit recept is op basis van slagroom en Griekse yoghurt. Dat maakt ‘m frisser en lichter dan normaal. Doordat de panna cotta in glaasjes geserveerd wordt, hoef je maar weinig gelatine te gebruiken. In dit recept zijn slechts twee blaadjes nodig, zodat de panna cotta net stevig genoeg is, maar vooral niet te stevig wordt. Samen met de zelfgemaakte kersencompote is dit een heerlijk dessert! Dit yoghurt panna cotta recept is voor 4 personen.

Yoghurt panna cotta met kersen
Ingrediëntenlijst
  • Voor de yoghurt panna cotta
  • 2 gelatineblaadjes
  • ½ vanillestokje
  • 300 ml slagroom
  • 50 gr suiker
  • 200 gr Griekse yoghurt
  • Voor de kersencompote
  • 250 gr kersen, vers of uit de diepvries, ontpit
  • sap van ¼ citroen
  • 2 el water
  • 1-2 el suiker
  • 1 ½ tl maïzena
  • 1 el water
  • scheutje crème de cassis of sinaasappellikeur, optioneel
makkelijke bakboek desk
makkelijke bakboek mob

Yoghurt panna cotta maken

Week de gelatine in koud water. Snijd het vanillestokje open, schraap het merg eruit en doe dit samen met de slagroom en de suiker in een steelpan. Breng de room aan de kook. Haal de room als deze kookt van het vuur en los de geweekte gelatine er in op. Roer de Griekse yoghurt los en giet daar het warme slagroommengsel bij. Roer dit door tot alle goed gemengd is. Giet het mengsel in 4 glaasjes of bakjes en laat deze minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

De kersencompote maken

Doe de kersen met de suiker, het citroensap en 2 eetlepels water in een pannetje en breng dit al roerend op middelhoog vuur aan de kook. Laat het zo’n 5 minuten zachtjes koken. Meng de maïzena met 1 eetlepel water en giet dit al roerend bij de compote. Breng de compote al roerend nog kort aan de kook en haal hem dan van het vuur. Roer naar wens een scheutje crème de cassis of sinaasappellikeur door de kersencompote en laat deze afkoelen.

Schep voor het serveren de afgekoelde kersencompote op de yoghurt panna cotta.

Foto: Erik Spronk

Dit artikel kan affiliatielinks bevatten. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als jij via deze links iets koopt, zonder extra kosten voor jou.
Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (4)
Maria van der meer 2019-08-26 15:45:12

Ha Rutgeŕ, als ik de panna cotta in een muffinvorm maak, hoe krijg ik de pannacotto dan mooi gestort?

Beantwoorden
MA
Rutger 2019-09-15 10:40:53

Dat is wat lastiger, omdat het geen individuele vormpjes zijn. Een echt goede tip heb ik daar helaas niet voor.

Beantwoorden
Knaepkens jeanine 2020-03-05 14:54:00

krijg deingredientenlijst niet afgeprind en dan maar geschreven is niet handig

Beantwoorden
KN
Rutger 2020-03-10 11:15:04

Als het goed is kun je deze via de print knop samen met het recept printen. Als dat niet lukt kun je de ingredienten altijd nog kopiëren naar bijvoorbeeld WORD en vanuit daar afdrukken.

Beantwoorden
Kenza 2021-06-04 16:41:21

Dag Rutger
Hoeveel gram gelatine gebruik ik? Ik heb er grotere dus de verhouding zou dan eens niet kloppen😅

Beantwoorden
KE
Rutger 2021-06-06 13:07:30

Ik ga uit van gelatineblaadjes die 1.66 gram per stuk wegen, dus in dit geval 3.33 gram.

Beantwoorden
Monique 2021-12-29 20:06:27

Heerlijk! Makkelijk te maken. Ik had (diepvries) zomerfruit gebruikt ipv kersen. Heerlijk fris met de yoghurt.
Voorlopig krijgen eters bij mij dit toetje voorgezet.
Mijn man is er blij mee. : )

Beantwoorden
MO

U kunt niet meer reageren.