Ingrediëntenlijst
  • Voor het brood
  • 300 gr bloem
  • 200 gr semolina (fijn griesmeel)
  • 7 gr gedroogde gist
  • 10 gr zout
  • 1 el olijfolie
  • 320 ml water, lauwwarm
  • Verder nodig
  • plantaardige olie, om in te vetten
  • 1 recept groene pesto
  • boter, om in te vetten
  • bloem, voor het werkblad

Dit gedraaide brood is gevuld met een smaakvolle zelfgemaakte pesto. De semolina in het brooddeeg geeft het brood een extra lekkere structuur. Mocht je dat niet kunnen vinden, dan kun je het vervangen door eenzelfde hoeveelheid bloem. In plaats van groene pesto kun je dit brood ook maken met een andere pesto of tapenade, gebruik bijvoorbeeld ook eens deze rode pesto. Geniet van dit heerlijke pesto brood recept bij de brunch, borrel of met een kom soep erbij!

Pesto brood maken

Meng de ingrediënten voor het deeg tot een soepel geheel en kneed dit minimaal 10 minuten door. Maak van het deeg een bal en laat deze in een afgedekte, licht met olie ingevette kom op een warme tochtvrije plek 1 uur rijzen.

Rol het deeg op een licht bebloemd werkblad uit tot een rechthoek van ongeveer 25 bij 50 centimeter. Bestrijk de deeglap met de pesto en rol het deeg vanaf de korte kant op. Snijd de rol in de lengte doormidden, leg de 2 ronde kanten van de rol tegen elkaar aan en draai de 2 helften om elkaar heen. Leg het deeg in een met boter ingevette broodvorm. Dek de vorm losjes af met plasticfolie en laat het nog 1 uur rijzen.

Verwarm de oven voor op 200 ⁰C.

Bak het brood in 35 tot 45 goudbruin en gaar. Dek de bovenkant van het brood tijdens het bakken af met aluminiumfolie als de bovenkant te donker dreigt te worden. Stort het brood na het bakken op een rooster en serveer het zo vers mogelijk.

Foto: Harold Pereira

Sponsored
Beoordeel dit recept
Reactie plaatsen
Reacties (5)
Irene 2021-02-05 10:59:11

Hallo Rutger, ik werd helemaal blij toen ik een foto van het brood zag, maar de vulling is pesto! Wij zijn dol op het Duitse Nussbrood, ziet er hetzelfde uit, maar dan is het zoet met nootjes. Nu we allemaal netjes thuis moeten blijven vroeg ik me af of jij daar ook een recept voor hebt! Je zou onze familie heel blij maken.
Groet, Irene

Beantwoorden
IR
Rutger 2021-02-08 11:59:02

Hoi! Dat recept heb ik helaas niet.

Beantwoorden
Erna de Vries 2021-02-04 19:54:02

Goedenavond, mijn reactie is niet over dit heerlijke brood, maar over het feit dat ik na dit brood op 31 januari helemaal geen nieuwsbrief meer heb gehad. Worden die niet meer gestuurd? Ik zie op facebook nl wel steeds nieuwe baksels.
Met vriendelijke groet, Erna de Vries

Beantwoorden
ER
Rutger 2021-02-08 12:00:17

Beste Erna,
Heb je inmiddels wel weer een nieuwsbrief gehad? Recepten die op FB voorbij komen staan vaak ook al langer online.

Beantwoorden
Nadia 2021-02-01 11:48:29

Welke maat broodvorm heb je gebruikt in dit recept?

Groetjes Nadia

Beantwoorden
NA
tumtum 2021-02-01 15:47:38

Zou ik ook graag weten!

Beantwoorden
TU
Jeanet Fink 2021-01-31 16:54:18

Brood op zich goed gelukt.lekker luchtig brood. Dit keer gesmokkeld met een potje pompoen pesto uit de supermarkt. De korst was vrij hard geworden...wat heb ik verkeerd gedaan? Toch te lang in de oven?

Beantwoorden
JE
Rutger 2021-02-01 11:05:51

Heb je onder- en bovenwarmte of hetelucht gebruikt? Met hetelucht wordt de buitenkant vaak te hard.

Beantwoorden
Mireille 2021-01-31 13:43:04

Soms tips om dit brood in Keto versie te maken? 😊

Beantwoorden
MI
Rutger 2021-02-01 11:06:24

Nog niet, maar ik zal er zeker eens over nadenken.

Beantwoorden