- Voor de balderdeeg kerstboom
- 2 rollen Tante Fanny vers bladerdeeg 270 gr
- 150 gr cranberryjam, gekocht of zelfgemaakt
- 1 ei, losgeklopt
- 60 gr witte chocolade, gesmolten
- 25 gr pistachenoten
- 25 gr gedroogde cranberry’s
Van deze zoete bladerdeeg kerstboom wordt de hele familie blij! Leuk om met elkaar te maken, maar misschien nog wel leuker om met elkaar op te eten. Als vulling kun je iedere jamsoort gebruiken die je maar lekker vindt. Omdat ik cranberry’s echt bij de kerst vind passen, en de smaak ervan heel lekker vind, heb ik die gebruikt in deze video. Voor de kerstboom heb ik het koelverse bladerdeeg van Tante Fanny gebruikt. Dat is al uitgerold, dus je kunt zo aan de slag! Van het afgesneden bladerdeeg kun je trouwens nog andere lekkere dingen bakken, bijvoorbeeld één van deze bladerdeeg hapjes of deze verleidelijke Arnhemse meisjes.
Bereiding: Zoete bladerdeeg kerstboom met cranberry’s
Verwarm de oven voor op 200 ᵒC en haal het bladerdeeg 10 minuten voordat je het gaat gebruiken uit de koelkast. Maak de bladerdeeg kerstboom zoals in de video en gebruik daarbij de cranberryjam als vulling. Bestrijk het deeg voor het bakken met losgeklopt ei. Bak de kerstboom in 20 tot 30 minuten goudbruin en gaar en laat hem daarna afkoelen op een rooster.
Decoreer de kerstboom met de gesmolten witten chocolade en strooi daar de pistachenoten en gedroogde cranberry’s over.


