- Voor de hartige bladerdeeg hapjes
- 1 rol Tante Fanny vers bladerdeeg 270 gr
- pesto of tapenade naar keuze
- 1 ei, losgeklopt (afhankelijk van welk soort hapje je maakt)
Vandaag laat ik je zien hoe je met hetzelfde basisrecept vijf verschillende soorten hartige bladerdeeg hapjes kunt bakken. De basis van deze bladerdeeghapjes is het verse bladerdeeg van Tante Fanny. Doordat dit al uitgerold en op bakpapier in de koeling ligt kan je het gelijk verwerken. Wel zo makkelijk! Voor de vulling van de hapjes heb ik een tomatenpesto gebruikt, maar je kan eigenlijk elke pesto of tapenade gebruiken die je maar lekker vind. Je kan deze kant-en-klaar kopen of zelf maken, dat is helemaal aan jou. Eén ding is zeker, met deze hartige hapjes bij de borrel is iedereen blij!
Bereiding: Bladerdeeghapjes
Verwarm de oven voor op 220 ⁰C. Haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
Rol het verse bladerdeeg met bakpapier en al uit en verwerk het als in de video te zien is. De hoeveelheid pesto of tapenade die je gebruikt verschilt per variatie.
Bak de bladerdeeghapjes in 15-20 minuten goudbruin en knapperig.






