Ingrediëntenlijst

Vandaag laat ik je zien hoe je met hetzelfde basisrecept vijf verschillende soorten hartige bladerdeeg hapjes kunt bakken. De basis van deze bladerdeeghapjes is het verse bladerdeeg van Tante Fanny. Doordat dit al uitgerold en op bakpapier in de koeling ligt kan je het gelijk verwerken. Wel zo makkelijk! Voor de vulling van de hapjes heb ik een tomatenpesto gebruikt, maar je kan eigenlijk elke pesto of tapenade gebruiken die je maar lekker vind. Je kan deze kant-en-klaar kopen of zelf maken, dat is helemaal aan jou. Eén ding is zeker, met deze hartige hapjes bij de borrel is iedereen blij!

Bereiding: Bladerdeeghapjes

Verwarm de oven voor op 220 ⁰C. Haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.

Rol het verse bladerdeeg met bakpapier en al uit en verwerk het als in de video te zien is. De hoeveelheid pesto of tapenade die je gebruikt verschilt per variatie.

Bak de bladerdeeghapjes in 15-20 minuten goudbruin en knapperig.

Dit bericht is gesponsord door Tante Fanny

 

 

Advertentie
Beoordeel dit recept
Reactie plaatsen
Reacties (7)
Elise 2018-08-03 15:28:31

Erg leuk Rutger, was altijd ongeinspireerd bezig met bladerdeeg (het driehoekje of buideltje). Hier kan ik lekker mee aan de slag, thanks!

Beantwoorden
EL
Rutger 2018-08-06 13:18:59

Geniet er van!

Beantwoorden
Marion 2018-04-29 15:06:59

Bladerdeeg van het merk Herta luchtig &Knapperig zijn rond verkrijgbaar bij jumbo

Beantwoorden
MA
Moon 2018-02-23 17:48:37

Ik heb al een pasr x tante fanny gebruikt wat n drama nog nooit iets van gelukt als ik dievries koopmans of AH eigen merk gebruik nooit geen probleem
Heb jij n idee hoe dit kan???

Beantwoorden
MO
Rutger 2018-02-26 10:38:56

Hoi! Wat lukt er precies niet dan? Vervelend dat het zo'n drama is, dat lijkt mij niet de bedoeling.

Beantwoorden
Lida Wolff 2018-02-23 17:20:17

Heb je " le soleil" wel eens gemaakt Rutger. Altijd een groot succes. Je hebt er alleen grote ronde vellen bladerdeeg voor nodig die in Nederland moeilijk te krijgen zijn.

Beantwoorden
LI
Rutger 2018-02-26 10:39:39

Een soortgelijk iets heb ik wel eens gemaakt ja. Helaas zijn er nog geen ronde plakken te krijgen, dat zou inderdaad makkelijk zijn.

Beantwoorden
Pamela Feikema 2017-05-22 15:34:49

Leuk idee, wel jammer dat je maar een vulling gebruikt en niet meer suggesties daarin geeft.

Beantwoorden
PA
Rutger 2017-05-26 10:53:41

Je kunt werkelijk elke pesto of tapenade gebruiken die je maar lekker vind. Wellicht dat ik in de toekomst nog extra tapenade- en pestorecepten plaats.

Beantwoorden
Petra 2017-05-11 15:17:08

Leuke ideeën weer, dankjewel!
(Ze verdwijnen wel heel snel ;) )

Beantwoorden
PE
Rutger 2017-05-19 10:16:08

Ze zijn ook te lekker :)

Beantwoorden
Mimi 2017-05-11 13:00:09

Wat een leuke ideeën! Ik weet wat ik ga maken dit weekend!

Beantwoorden
MI
Rutger 2017-05-19 10:16:22

Geniet er van!

Beantwoorden