Ben je op zoek naar een lekkere curd met een tropisch tintje? Dit passievrucht curd recept is een superlekkere, zomerse variatie op de welbekende lemon curd. Het smaakt heerlijk in of op cakes of bij zelfgebakken scones. De passievrucht geeft ieder recept een tropische twist en zorgt voor een zoete, frisse smaak. De schil van de vrucht is niet eetbaar, maar het vruchtvlees en de pitjes zijn in veel recepten te verwerken. Probeer bijvoorbeeld ook eens deze macarons met passievrucht ganache of deze mango-passievrucht sorbet.

Deze passievrucht curd kun je op 2 manieren maken: met verse of ingevroren passievruchten. Gebruik je een verse passievrucht? Snijd deze dan door en lepel het vruchtvlees eruit. De tweede optie is om ingevroren blokjes passievrucht te gebruiken. Deze vindt je bij de meeste supermarkten. Laat het ingevroren vruchtvlees op een laag vuur ontdooien voordat je het gebruikt in dit recept.
Wil je deze passievrucht curd als taartvulling kunt gebruiken? Voeg dan 1-2 blaadjes in koud water geweekte gelatine toe als de curd van het vuur komt. Dit zorgt ervoor dat de curd wat steviger wordt.
Hoe kan ik passievrucht curd bewaren?
Gebruik je niet alles in een keer? Je kunt de passievruchten curd in de koelkast zeker 2 weken bewaren. Langer bewaren kan ook: vries de curd dan in. Een handige tip is om de curd bijvoorbeeld in ijsblokvormpjes in te vriezen. Zo kan je steeds een paar blokjes uit de vriezer halen als je wat nodig hebt.
- Voor de passievrucht curd
- 100 gr boter, op kamertemperatuur
- 125 gr suiker
- 125 gr vruchtvlees van passievruchten (van 6-8 stuks)
- sap van ΒΌ citroen
- 4 eidooiers
Zelf passievruchten curd maken
Doe de boter, suiker, het vruchtvlees van de passievruchten en het citroensap in een pan en roer door elkaar. Verwarm het mengsel op laag vuur tot de boter gesmolten is. Klop intussen de eidooiers los in een kom. Giet de helft van het passievruchtmengsel bij de eidooiers, meng door elkaar en schenk vervolgens alles terug in de pan.
Verhit het mengsel op laag vuur en blijf roeren tot het dikker begint te worden. Een curd is klaar bij ongeveer 82 α΅C. Om te controleren of de curd dik genoeg is, haal je een spatel door het mengsel en trek je er met je vinger een streep over. Als de curd niet meer doorloopt, is deze goed. Het is heel belangrijk dat je de curd niet laat koken.
Haal de passievrucht curd van het vuur als deze dik genoeg is. Eventueel kun je de curd zeven, zodat de pitjes achterblijven en je een gladde curd krijgt. Of je kunt na het zeven een gedeelte van de pitjes weer terug doen bij de curd. Wil je alle pitjes behouden, dan hoeft de curd niet gezeefd te worden. Giet de curd in een schone pot en bewaar tot gebruik in de koelkast.
Tip: Je kunt er ook voor kiezen om de curd au bain-marie te maken. Dan is de kans kleiner dat de curd te heet wordt, maar je bent wel langer bezig.
Delen met vrienden:
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Telegram (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
Gerelateerd
Krijg er zin in, heerlijk, lekker zomers. Kan niet wachten op al die heerlijke toetjes.
Beantwoorden
U kunt niet meer reageren.

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.