Dit sorbetijs met mango en passievrucht is op en top zomer! Vol en fris van smaak en heerlijk als verkoeling op een warme zomerdag. De sorbet kun je ook heel goed gebruiken in een spoom, in combinatie met prosecco.

Mango passievrucht sorbet

Om te zorgen dat dit zelfgemaakte sorbetijs niet keihard wordt heb ik een gedeelte van de suiker vervangen voor druivensuiker. Dit zorgt er namelijk voor dat het ijs tijdens het invriezen net iets minder stevig wordt, waardoor je er makkelijker bolletjes van kunt scheppen. Als je dit niet kunt vinden, vervang de druivensuiker dan door dezelfde hoeveelheid gewone suiker. In beide gevallen is het handig om het sorbetijs een half uur voordat je het wilt gaan serveren in de koelkast te zetten, zodat het beter schepbaar wordt.

Ingrediëntenlijst
  • Voor de sorbet
  • 150 ml water
  • 70 gr suiker
  • 40 gr druivensuiker (dextrose, te koop bij de grotere supermarkten in het natuurvoedingschap)
  • 1 grote mango
  • 4-5 passievruchten

Mango passievrucht sorbet maken

Doe het water, de suiker en druivensuiker in een steelpan en breng dit aan de kook. Roer tot de suikers opgelost zijn en haal de suikersiroop dan van het vuur. Laat het afkoelen.

Schil de mango en snijd het vruchtvlees in stukjes. Je hebt 250-300 gram nodig voor dit recept. Snijd de passievruchten doormidden, lepel de inhoud eruit en wrijf dit door een fijne zeef zodat de pitjes achterblijven. Doe de passievruchtpulp samen met de stukjes mango in een blender. Giet de suikersiroop erbij en mix alles tot een gladde massa. Zet dit een paar uur in de koelkast zodat het goed koud is. Verwerk de ijsmix volgens de gebruiksaanwijzing van je ijsmachine en draai er een fruitig sorbetijs van.

Foto: Erik Spronk

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (2)
Brenda 2019-04-30 17:10:44

Heerlijk lijkt mij!

Beantwoorden
BR
Mariet Weetjens 2022-07-20 14:50:39

Kan de dextrose vervangen worden door glucosestroop

Beantwoorden
MA
Rutger 2022-07-25 15:31:34

Dat kan op zich wel. Het wordt net iets anders, maar zeker lekker!

Beantwoorden

U kunt niet meer reageren.