- Voor de citroen-limoen vulling
- 1½ blaadje gelatine
- 150 gr suiker
- 1 citroen, rasp
- 1 limoen, rasp
- 2 citroenen, sap
- 2 limoenen, sap
- 2 eieren
- 3 eidooiers
- 175 gr boter, op kamertemperatuur
Deze citroen-limoen vulling is heerlijk om te gebruiken als vulling voor (biscuit)taarten of tartelettes. Vul er bijvoorbeeld dit stapeltaart recept mee of gebruik het als vulling in deze tartelettes. De kleine taartjes kun je extra lekker maken door ze na het vullen met deze citroenvulling af te maken met Italiaanse meringue en die licht af te branden.
Citroen limoen crème maken
Week de blaadjes gelatine in koud water. Doe de suiker, de citroen- en limoenrasp, het citroen- en limoensap, de eieren en de eidooiers in een steelpannetje en verwarm dit al roerende op een laag vuur. De vulling zal dikker worden, maar mag vooral niet koken. Mocht je een thermometer hebben, haal de vulling dan bij 85 °C van het vuur. Kijk anders goed wanneer de vulling dikker wordt en dreigt te gaan koken. Giet het citroenmengsel door een fijne zeef en roer de gelatine erdoor Snijd de boter in kleine stukjes en roer deze door de vulling. Laat de vulling opstijven in de koelkast.
Klop de vulling voor gebruik luchtig op.
Foto: Erik Spronk




















