Ingrediëntenlijst
  • Voor de botercrème
  • 300 gr boter, op kamertemperatuur
  • 50 gr poedersuiker
  • 1 recept banketbakkersroom, op kamertemperatuur
  • 300 gr pure chocolade, gesmolten

Deze zijdezachte chocolade-botercrème is perfect om taarten mee af te smeren of te vullen en de crème is ook heel lekker als topping op bijvoorbeeld cupcakes. Met dit recept maak je echt een flinke hoeveelheid botercrème. Je kan er ook voor kiezen om het recept te halveren of om een gedeelte in te vriezen. Ingevroren chocolade-botercrème laat je ontdooien in de koelkast en vervolgens op kamertemperatuur komen. Klop de botercrème voordat je hem gaat verwerken nog kort los. Het basisrecept voor botercrème op banketbakkersroom vind je hier! En heb je problemen tijdens het maken van de botercrème? Check dan deze bakhulp!

Chocolade-botercrème

Bereiding: Chocolade-banketbakkersroom

Zorg dat de banketbakkersroom en de boter beide op kamertemperatuur zijn voordat je gaat beginnen. Klop de boter met de poedersuiker luchtig op. Voeg de banketbakkersroom daaraan toe en klop het geheel door. Klop geleidelijk aan de gesmolten chocolade door de botercrème. Blijf vooral doorkloppen, anders stolt de chocolade en krijg je stukjes chocolade in de crème. De botercrème is nu klaar om verder te verwerken. Als de botercrème gaat schiften is het mengsel te koud; zet de schaal dan even in wat warm water of zet een warme föhn op de schaal.

Foto: Erik Spronk

 

Sponsored
Beoordeel dit recept
Reactie plaatsen