Deze cheesecake met mango heeft wel een heel bijzondere uitstraling; hij lijkt precies op een spiegelei! Perfect voor Pasen, maar ook heerlijk op een willekeurig ander moment. Dit recept van een cheesecake, met een ‘dooier’ van mango in het midden, is bedacht door een van mijn lezers, Roos uit Biddinghuizen. Samen met haar heb ik deze cheesecake gemaakt en ik kan je alvast verklappen, hij is super lekker!

Philadelphia paasei cheesecake met mango

In de ingrediëntenlijst staat Philadelphia als roomkaas, maar je kunt hier natuurlijk elke soort (naturel) roomkaas voor gebruiken!

Met dit recept maak je een cheesecake met mango waar je 10-12 punten van snijdt. 

Hoe deze mango cheesecake bewaren?

Je kunt deze cheesecake met mango 3-4 dagen bewaren in de koelkast. Invriezen kan ook, voor 2-3 maanden. Zorg wel dat je de cheesecake goed luchtdicht verpakt voordat je hem invriest.

Meer inspiratie?

Ben je op zoek naar meer lekkere recepten? Met mijn basisrecept voor een no-bake cheesecake kun je eindeloos variëren. Maak je liever een gebakken versie, bekijk dan dit cheesecake recept. In deze recepten deel ik ook handige tips en lekkere variaties. Voor extra inspiratie voor Pasen is deze paas cheesecake een aanrader. 

Philadelphia paasei cheesecake met mango
Ingrediëntenlijst
  • Voor de bodem
  • 200 gr (gember)koekjes
  • 80 gr boter, gesmolten
  • Voor de dooier van mango-gelei
  • 1 mango (of 200 gr diepvriesmango, ontdooid)
  • 2 blaadjes gelatine
  • 3 eetlepels water
  • 1 el suiker
  • Verder nodig
  • neutrale olie, om in te vetten
  • pure chocolade, om te raspen
Bijbels korting desk
Bijbels korting mob

Cheesecake met mango maken – Stap voor stap

Bekleed de bodem van een ronde springvorm van 22 centimeter met bakpapier en vet de zijkanten van de vorm in met olie.

Bodem maken

Maal de koekjes fijn in een keukenmachine of doe het met de hand, door ze in een (stevige) plastic zak te doen en er met een deegroller op te slaan. Doe de koekkruimels samen met de gesmolten boter in een kom en roer dit door elkaar. Verdeel het kruimelmengsel over de bodem van de springvorm en druk het goed aan. Gebruik hiervoor een lepel of de onderkant van een glas. Zet de bodem in de koelkast om stevig te worden.

Cheesecakemengsel maken

Week voor de cheesecake de gelatineblaadjes minimaal 10 minuten in koud water. Doe 150 milliliter van de slagroom in een kom, voeg de suiker en het merg van het vanillestokje toe en klop de slagroom stijf op. Voeg de roomkaas toe en klop dit door de slagroom. Verwarm de andere 50 milliliter slagroom in een steelpannetje en haal deze van het vuur wanneer de room bijna kookt. Knijp de geweekte gelatineblaadjes uit en voeg deze toe aan de warme room. Roer de room door tot de gelatine is opgelost. Voeg dit roommengsel al kloppend bij het roomkaasmengsel.

Plaats een rond bakje of kommetje, ingesmeerd met wat olie aan de buitenkant, in het midden van de cheesecake. Hier komt straks de ‘eidooier’. Giet het roomkaasmengsel in de springvorm, maar laat het midden dus leeg. Zet de vorm in de koelkast en laat minimaal 2 uur opstijven.

Philadelphia paasei cheesecake met mango

Mangogelei maken

Week voor de mangogelei de gelatineblaadjes minimaal 10 minuten in koud water. Maak ondertussen de mango schoon en snijd deze in kleine blokjes. Verwarm het water met de suiker in een steelpannetje. Haal deze van het vuur wanneer het bijna kookt en los de geweekte gelatineblaadjes erin op. Pureer de blokjes mango in een blender of keukenmachine en meng het gelatinemengsel erdoor.

Haal de cheesecake uit de koelkast en verwijder het ronde bakje of kommetje uit het midden van de taart. Giet in deze ruimte het mango mengsel. Zet de Philadelphia cheesecake terug in de koelkast en laat hem minimaal 4 uur (het liefst een hele nacht) opstijven in de koelkast. 

Rasp voor het serveren wat pure chocolade over het ‘spiegelei’.

Dit artikel kan affiliatielinks bevatten. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als jij via deze links iets koopt, zonder extra kosten voor jou.
Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (8)
Marie 2019-04-16 17:36:59

Kun je ook advocaat gebruiken ipv mango?

Beantwoorden
MA
Rutger 2019-04-16 18:09:06

Dat kan zeker, al zal dat wel wat vloeibaarder zijn dan de mangogelei.

Beantwoorden
Iris 2019-04-16 20:43:28

Klinkt heerlijk met mango! Ik begrijp hoe leuk het idee van een spiegelei is, kan ik ook de “mangolaag” bovenop de Cheesecake gieten? Of gaat er dan iets verkeerd bij het opstijven van de tere lagen?

Beantwoorden
IR
Rutger 2019-04-23 12:59:59

Hoi! Dat kan ook heel goed!

Beantwoorden
Heidi 2019-04-18 22:54:59

Ben ik ook benieuwd naar, is de smaak wat eerlijker verdeeld ;)

Beantwoorden
HE
Suus 2019-04-17 12:12:59

Kun je niet het water alleen verwarmen en daar de gelantine blaadjes in oplossen? Zodat je niet nog eens extra suiker toevoegd aan de mangomengsel.

Beantwoorden
SU
Rutger 2019-04-23 12:58:59

Dat kan ook prima!

Beantwoorden
Nicole 2019-04-18 17:54:39

Kan ik ook iets anders als slagroom gebruiken? Mijn man en zoontje hebben een slagroom allergie en vandaar dus mijn vraag. Groetjes Nicole

Beantwoorden
NI
Rutger 2019-04-23 12:57:58

Ik denk dat het ook met sojaroom (geschikt om op te kloppen) moet lukken.

Beantwoorden
Willemijn 2022-03-25 14:12:24

Kun je deze taart ook 1 of 2 dagen van tevoren maken ?

Beantwoorden
WI
Rutger 2022-03-28 11:05:20

Dat kan prima.

Beantwoorden
Anna 2019-04-20 09:44:19

Kun je ook Philadelphia light gebruiken?

Beantwoorden
AN
Rutger 2019-04-23 12:56:00

Zelf heb ik dat nog niet geprobeerd. Ik weet niet zeker hoe stevig die variant blijft, dus dat durf ik je niet met zekerheid te zeggen.

Beantwoorden
Suus 2019-04-21 09:04:14

Pas op dat je niet per ongeluk een stukje mangoschil meepureert. Dat heb ik waarschijnlijk wel gedaan want de mangogelei smaakt bitter (en had wel suiker toegevoegd). Gelukkig heb ik nog een mango in huis, dus ga het nu nog een keer proberen...

Beantwoorden
SU
Hennie Faber 2019-05-01 13:48:46

Als je geen vanillepeul hebt kan je dit vervangen door vanillesuiker en hoeveel dan
De paascheescake was lekker de mango is ook vervangbaar door frambozen ook erg lekker

Beantwoorden
HE
Rutger 2019-05-07 14:13:14

Je kun 1-2 zakje(s) vanillesuiker gebruiken. Fijn dat de cheesecake in de smaak viel!

Beantwoorden
Nelleke Bakker 2022-05-26 11:25:09

Heerlijk recept.Al vaker gemaakt. Deze keer met een hartjes vorm in het midden en aardbeien ipv mango. Groot succes.

Beantwoorden
NE

U kunt niet meer reageren.