Ingrediëntenlijst
  • Voor de bodem
  • 200 gr (gember)koekjes
  • 80 gr boter, gesmolten
  • Voor de dooier van mango-gelei
  • 1 mango (of 200 gr diepvriesmango, ontdooid)
  • 2 blaadjes gelatine
  • 3 eetlepels water
  • 1 el suiker
  • Verder nodig
  • neutrale olie, om in te vetten
  • pure chocolade, om te raspen

Ben jij al klaar voor Pasen? Met deze Philadelphia paasei cheesecake van Roos ben je dat zeker! Een paar weken geleden deelde ik deze 2 Philadelphia paas cheesecakes met jullie, die ik samen met Francesca en Leonie had gemaakt. Daarnaast deed ik een oproep om samen met mij aan de bak te gaan! Er zijn heel veel reacties binnengekomen, waarvoor ik iedereen wil bedanken! Uit alle aanmeldingen is Roos uit Biddinghuizen gekozen. Samen met Roos heb ik vorige week haar recept voor een Philadelphia paasei cheesecake gemaakt. En ik kan je alvast verklappen, hij is superlekker! Geïnspireerd door Pasen (met natuurlijk heel veel eieren) heeft Roos deze Philadelphia cheesecake bedacht, die enorm lijkt op een spiegelei.

Bij deze wil ik Roos heel erg bedanken voor haar heerlijke recept en de gezellige bakdag! Het recept van Roos vind je hieronder en het is genoeg om met 10-12 personen van te genieten. Ga jij ook een Philadelphia paas cheesecake bakken? Deel die dan met #MijnPhiladelphiaCheesecake zodat we allemaal kunnen genieten van alle cheesecakes!

Philadelphia paasei cheesecake met mango

Bereiding: Philadelphia paasei cheesecake met mango

Bekleed de bodem van een ronde springvorm van 22 centimeter met bakpapier en vet de zijkanten van de vorm in met olie.

Maal de koekjes fijn in een keukenmachine of doe het met de hand, door ze in een (stevige) plastic zak te doen en er met een deegroller op te slaan. Doe de koekkruimels samen met de gesmolten boter in een kom en roer dit door elkaar. Verdeel het kruimelmengsel over de bodem van de springvorm en druk het mengsel goed aan. Gebruik hiervoor een lepel of de onderkant van een glas. Zet de bodem in de koelkast om stevig te worden.

Week voor de cheesecake de gelatineblaadjes minimaal 10 minuten in koud water. Doe 150 milliliter van de slagroom in een kom, voeg de suiker en het merg van het vanillestokje toe en klop de slagroom stijf op. Voeg de Philadelphia toe en klop dit door de slagroom. Verwarm de andere 50 milliliter slagroom in een steelpannetje en haal deze van het vuur wanneer de room bijna kookt. Knijp de geweekte gelatineblaadjes uit en voeg deze toe aan de warme room. Roer de room door tot de gelatine is opgelost. Voeg het mengsel al kloppend bij het Philadelphiamengsel.

Giet hier het Philadelphiamengsel in de springvorm. Plaats een rond bakje of kommetje, die ingesmeerd is met wat olie aan de buitenkant, in het midden van de cheesecake. Hier komt straks de ‘eidooier’. Zet de vorm in de koelkast en laat minimaal 2 uur opstijven.

Philadelphia paasei cheesecake met mango

Week voor de mangogelei de gelatineblaadjes minimaal 10 minuten in koud water. Maak ondertussen de mango schoon en snij deze in kleine blokjes. Verwarm het water met de suiker

in een steelpannetje. Haal deze van het vuur wanneer het bijna kookt en los de geweekte gelatineblaadjes er in op. Pureer de blokjes mango in een blender of keukenmachine en meng het gelatinemengsel erdoor.

Haal de cheesecake uit de koelkast en verwijder het ronde bakje of kommetje uit het midden van de taart. Giet in deze ruimte het mangomengsel. Zet de Philadelphia cheesecake terug in de koelkast en laat hem minimaal 4 uur (het liefst een hele nacht) opstijven in de koelkast. Rasp voor het serveren wat pure chocolade over het ‘spiegelei’.

Ga jij deze of een andere Philadelphia cheesecake bakken? Deel dan je resultaat met #MijnPhiladelphiaCheesecake

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Philadelphia

Sponsored
Beoordeel dit recept
Reactie plaatsen
Reacties (7)
Hennie Faber 2019-05-01 13:48:46

Als je geen vanillepeul hebt kan je dit vervangen door vanillesuiker en hoeveel dan
De paascheescake was lekker de mango is ook vervangbaar door frambozen ook erg lekker

Beantwoorden
HE
Rutger 2019-05-07 14:13:14

Je kun 1-2 zakje(s) vanillesuiker gebruiken. Fijn dat de cheesecake in de smaak viel!

Beantwoorden
Suus 2019-04-21 09:04:14

Pas op dat je niet per ongeluk een stukje mangoschil meepureert. Dat heb ik waarschijnlijk wel gedaan want de mangogelei smaakt bitter (en had wel suiker toegevoegd). Gelukkig heb ik nog een mango in huis, dus ga het nu nog een keer proberen...

Beantwoorden
SU
Anna 2019-04-20 09:44:19

Kun je ook Philadelphia light gebruiken?

Beantwoorden
AN
Rutger 2019-04-23 12:56:00

Zelf heb ik dat nog niet geprobeerd. Ik weet niet zeker hoe stevig die variant blijft, dus dat durf ik je niet met zekerheid te zeggen.

Beantwoorden
Nicole 2019-04-18 17:54:39

Kan ik ook iets anders als slagroom gebruiken? Mijn man en zoontje hebben een slagroom allergie en vandaar dus mijn vraag. Groetjes Nicole

Beantwoorden
NI
Rutger 2019-04-23 12:57:58

Ik denk dat het ook met sojaroom (geschikt om op te kloppen) moet lukken.

Beantwoorden
Suus 2019-04-17 12:12:59

Kun je niet het water alleen verwarmen en daar de gelantine blaadjes in oplossen? Zodat je niet nog eens extra suiker toevoegd aan de mangomengsel.

Beantwoorden
SU
Rutger 2019-04-23 12:58:59

Dat kan ook prima!

Beantwoorden
Iris 2019-04-16 20:43:28

Klinkt heerlijk met mango! Ik begrijp hoe leuk het idee van een spiegelei is, kan ik ook de “mangolaag” bovenop de Cheesecake gieten? Of gaat er dan iets verkeerd bij het opstijven van de tere lagen?

Beantwoorden
IR
Heidi 2019-04-18 22:54:59

Ben ik ook benieuwd naar, is de smaak wat eerlijker verdeeld ;)

Beantwoorden
HE
Rutger 2019-04-23 12:59:59

Hoi! Dat kan ook heel goed!

Beantwoorden
Marie 2019-04-16 17:36:59

Kun je ook advocaat gebruiken ipv mango?

Beantwoorden
MA
Rutger 2019-04-16 18:09:06

Dat kan zeker, al zal dat wel wat vloeibaarder zijn dan de mangogelei.

Beantwoorden