- Voor 4-6 ijsjes
- 125 gr frambozen
- 250 ml sinaasappelsap, vers geperst
- 50 ml vlierbloesemsiroop, zelfgemaakt of gekocht
Deze fruitige ijsjes met framboos, sinaasappel en vlierbloesem zijn heerlijk als verkoeling op een zwoele zomerdag. En ze zijn supermakkelijk om te maken! Zo makkelijk dat ik het bijna geen recept durf te noemen. Als je geen blender hebt kun je de frambozen ook met de bolle kant van een lepel door een fijne zeef drukken en vervolgens mengen met de overige ingrediënten.
Bereiding: IJsjes met framboos, sinaasappel en vlierbloesem
Doe de frambozen samen met het sinaasappelsap in een blender en blend alles fijn. Giet het mengsel door een fijne zeef zodat de frambozenpitjes achterblijven. Meng de vlierbloesemsiroop door het mengsel en giet het in de ijsvormpjes. Zet de stokjes erin en plaats de vormpjes minimaal 1 nacht in de vriezer.
Foto: Erik Spronk

