Deze fruitige ijsjes met framboos, sinaasappel en vlierbloesem zijn heerlijk als verkoeling op een zwoele zomerdag. En ze zijn supermakkelijk om te maken! Zo makkelijk dat ik het bijna geen recept durf te noemen. Als je geen blender hebt kun je de frambozen ook met de bolle kant van een lepel door een fijne zeef drukken en vervolgens mengen met de overige ingrediënten.

Ijsjes met framboos, sinaasappel en vlierbloesem
Ingrediëntenlijst
  • Voor 4-6 ijsjes
  • 125 gr frambozen
  • 250 ml sinaasappelsap, vers geperst
  • 50 ml vlierbloesemsiroop, zelfgemaakt of gekocht

IJsjes maken met framboos, sinaasappel en vlierbloesem

Doe de frambozen samen met het sinaasappelsap in een blender en blend alles fijn. Giet het mengsel door een fijne zeef zodat de frambozenpitjes achterblijven. Meng de vlierbloesemsiroop door het mengsel en giet het in de ijsvormpjes. Zet de stokjes erin en plaats de vormpjes minimaal 1 nacht in de vriezer.

Foto: Erik Spronk

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (3)
Marja 2018-08-07 14:41:21

Hoi Rutger,
Ook deze ga ik maken want ik ben dol op frambozen en sinaasappels! Het zal gegarandeerd lekker smaken, net als al jouw andere recepten. Bedankt voor de tip Rutger.
Nog heel veel bak-, en bedenkplezier toegewenst.
Een hartelijke groet uit het erg warme Groene Hart van Nederland,
Marja

Beantwoorden
MA
Marja 2018-08-07 14:49:06

P.s. Waarom moet ik nu plots mijn gegevens weer invullen? Dat hoefde niet meer omdat ik aangegeven had dat dat mocht, automatisch invullen, en nu moest ik toch de hele rimram weer invullen. En met deze opmerking erbij zelfs 2x! Ik vind dat wel vreemd eerlijk gezegd.

Beantwoorden
MA
Rutger 2018-08-13 00:09:02

Waarschijnlijk ligt dat aan je computer. Heb je de cookies verwijderd of de geschiedenis gewist? Ik kan daar helaas niks aan doen.

Beantwoorden
Marja 2018-08-16 17:23:37

Hoi Rutger,
Nee dus, ik heb geen cookies verwijderd en geen geschiedenis gewist! Ik snap dat jij er niets aan kunt doen, maar ik dacht misschien is de site veranderd en moet ik daarom weer telkens alles invullen. Maar dat is blijkbaar ook niet het geval.
Dan vat ik het even niet, maar ja er zijn wel meer dingen in ‘t leven die ik niet snap. Als ik me daar allemaal druk over moet gaan maken, nou dan heb ik dagwerk!
Het viel me gewoon op, vandaar ook mijn vraag. Ik bedoelde er verder niets mee hoor en wil je zeker niet beledigen oid!!! Daarvoor kom ik veel te graag op je blog! Voortaan slik ik dergelijke vragen beter in. Mijn excuses.
Met een vriendelijke groet,
Marja

Beantwoorden
MA
Rutger 2018-08-20 13:56:20

Hoi! Maak je geen zorgen, ik ben niet zo snel beledigd hoor :)

Beantwoorden
Marja 2018-08-20 18:01:56

Hoi Rutger,
Gelukkig maar! Je zult best wel eens wat naar je hoofd geslingerd krijgen vermoed ik zo. Maar daar zul je ondertussen een dikke huid voor ontwikkeld hebben.?
Nog veel bakfun en een goede en productieve week! Tot de volgende keer.
Een hartelijke groet,
Marja

Beantwoorden
MA

U kunt niet meer reageren.