- Voor het deeg
- 500 gr bloem
- 5 tl bakpoeder
- ¾ tl zout
- 75 gr boter, koud
- 2 eieren
- 175 ml karnemelk
- 200 gr geraspte kaas
- 1 tl fijne mosterd
- 3 el gehakte verse bieslook
- Verder nodig
- 1 ei, om te bestrijken
- bloem, voor het werkblad
- extra geraspte kaas, om te bestrooien
Scones met een twist! Deze hartige scones met oude kaas en bieslook zijn de perfecte toevoeging bij een high tea of serveer ze bij een uitgebreide brunch of lunch. Er is natuurlijk helemaal niets mis met de traditionele scones met clotted cream en jam, maar als je op zoek bent naar een hartig hapje of een variatie op de gewone scones? Dan moet je dit hartige scones recept zeker eens proberen.
Dit hartige scones recept is goed voor 15-20 scones. Extra lekker: serveer de hartige scones met verse roomkaas, chutney of pestoboter.

Zelf hartige scones maken
Verwarm de oven voor op 200 ⁰C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Doe de bloem, het bakpoeder en zout in een kom en meng door elkaar. Snijd de boter in blokjes en voeg dit toe. Wrijf de blokjes boter door het bloemmengsel tot de stukjes zo groot zijn als grof broodkruim. Voeg de eieren, karnemelk, geraspte kaas, mosterd en de bieslook toe en kneed alles tot een samenhangend deeg. Let op dat je het deeg niet te lang doorkneed!
Rol het deeg op een bebloemd werkblad uit tot een dikte van 1½-2 centimeter. Steek daar met een gladde ronde uitsteker van ongeveer 6 centimeter rondjes uit en leg deze op de bakplaat. Je houdt deeg over als je rondjes uitsteekt, maar je kunt dit deeg gewoon opnieuw uitrollen en er nog meer rondjes uitsteken.
Bestrijk de deegrondjes op de bakplaat met het losgeklopte ei en bestrooi ze met de extra geraspte kaas. Bak de hartige scones in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar. Leg de scones na het bakken op een rooster en serveer ze zo vers mogelijk.
Foto: Erik Spronk
Delen met vrienden:
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Telegram (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
Gerelateerd

Hi Rutger, ze zien er heerlijk uit. Kun je ze ook vantevoren bakken en dan invriezen? Of werkt dat jiet met deze scones, worden ze dan droog? Mvrgr, Andrea
BeantwoordenDat kan prima. Versgebakken zijn ze altijd het lekkerst, maar invriezen direct na het bakken (en afkoelen) kan ook heel goed!
Beantwoorden
