Ben je op zoek naar een heerlijk recept voor roomkaas met kruiden? Met dit recept maak je in een handomdraai een super lekkere kruidenroomkaas met bieslook en peterselie. De kruidenroomkaas is niet te onderscheiden van de roomkaas die je misschien wel kent van de La Place. Zelfgemaakte kruidenroomkaas is zoveel lekkerder dan kant-en-klare roomkaas en het fijne is dat het recept helemaal niet ingewikkeld is.
Deze kruidenroomkaas is ook perfect om mee te variëren. Ik voeg in dit recept wat crème fraîche toe aan de roomkaas, dat maakt ‘m extra lekker smeuïg en smaakvol. Maar je kunt deze naar wens achterwege laten. Daarnaast geef je de kruidenroomkaas eenvoudig een eigen draai door andere kruiden te gebruiken.
Waar kan ik verse kruidenroomkaas voor gebruiken?
Romige kruidenroomkaas is ideaal als beleg of smeersel. Zo is het bijvoorbeeld heerlijk op versgebakken brood dat nog lekker knapperig is. Deze combinatie is nog lekkerder als je het brood zelfgebakken hebt. Smeer de kruidenkaas bijvoorbeeld op een versgebakken ciabatta, tijgerbol of Italiaanse bol. Ook erg lekker: wat verse kruidenkaas op een zelfgebakken bagel met gerookte zalm, rosbief of geroosterd groenten. Of gebruik de roomkaas met kruiden als basis voor verschillende wrap hapjes.
Wat zijn de beste kruiden voor kruidenroomkaas?
Voor het basisrecept van deze kruidenroomkaas heb ik gekozen voor mijn favoriete versie: roomkaas met bieslook en peterselie. Het leuke van dit kruidenroomkaas recept is dat je er naar hartenlust mee kunt variëren. Gebruik bijvoorbeeld andere verse kruiden, zoals dille, basilicum of tijm. Of voeg wat fijngehakte of geraspte knoflook toe, voor een kruiden-knoflook roomkaas met een wat scherpere smaak dan normale kruidenkaas.
In combinatie met (gerookte) zalm voeg ik aan dit basisrecept voor kruidenroomkaas 1-2 eetlepels gehakte verse dille toe. Het is ook heel lekker om daar nog wat geraspte mierikswortel aan toe te voegen.
Zelfgemaakte roomkaas met kruiden bewaren
Heb je zelf verse kruidenroomkaas gemaakt? Deze roomkaas is vers het allerlekkerst, maar je kunt de romige lekkernij 3-4 dagen bewaren in de koelkast.
- Voor de kruidenroomkaas
- 200 gr roomkaas (naturel)
- 2-3 el crème fraîche
- 4-5 el verse bieslook, gehakt
- 2-3 el verse bladpeterselie, gehakt
- zout en peper
Zelf kruidenroomkaas maken
Doe de roomkaas met de crème fraîche in een kom en klop deze kort met een garde door elkaar. Het mengsel mag wat luchtig worden, daardoor wordt de kruidenroomkaas juist wat steviger. Als je de crème fraîche alleen maar door de roomkaas roert, dan blijft het eindresultaat wat zachter. Voeg de gehakte verse kruiden toe en meng deze door de roomkaas. Breng de kruidenroomkaas op smaak met peper en zout. De kruidenroomkaas zal in de koelkast weer iets steviger worden.
Delen met vrienden:
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Telegram (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
Gerelateerd
Echt de allerlekkerste roomkaas ooit! Ik maak sindsdien deze alleen nog maar en iedereen die hem proeft maakt de link met la place die deze vroeger had. Vele hebben inmiddels dit recept van jou nagemaakt. Dankjewel weer Rutger :) groetjes Denice uit Spanje.
BeantwoordenU kunt niet meer reageren.
Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.