Ingrediëntenlijst
  • Voor de crème van ruby
  • 4 eidooiers
  • 100 ml slagroom
  • 75 ml melk
  • 40 gr suiker
  • 165 gr ruby chocolade, grof gehakt
  • Verder nodig
  • 8-10 tartelettebodems, zie dit basisrecept
  • blauwe bessen, om te garneren

Het leuke van tartelettes is dat je ze met veel verschillende vullingen kunt maken. Voor dit recept heb ik een crème gemaakt van de nieuwe ruby chocolade (meer daarover lees je hier). Die zijdezachte crème van ruby chocolade combineert heerlijk met de knapperige tartelettebodem en de frisse blauwe bessen bovenop!

Tartelettes met crème van ruby chocolade

Bereiding: Tartelettes met crème van ruby chocolade

Doe de room en de melk in een steelpannetje en verwarm deze tot tegen het kookpunt. Klop in een kom de eidooiers los met de suiker. Giet de helft van de hete melk al kloppend op het eidooiermengsel. Giet dit terug in de pan en verwarm het mengsel al roerend op laag vuur. De crème mag niet koken, maar moet verwarmd worden tot ongeveer 85 °C. Je zult zien dat het dan dikker wordt en begint te binden. Giet de crème door een fijne zeef op de gehakte ruby chocolade en laat deze smelten. Meng alles goed door, dit gaat het beste met een staafmixer. Dek de rubycrème af met plastic en laat het een nacht opstijven in de koelkast.

Roer de chocoladecrème nog kort door en verdeel deze dan over de gebakken tartelettebodems. Dit gaat het makkelijkst met behulp van een spuitzak met een glad spuitmondje, maar het kan ook prima met een lepel of een spatel. Verdeel tot slot de blauwe bessen over de tartelettes.

Foto’s: Erik Spronk

Beoordeel dit recept
Reactie plaatsen
Reacties (1)
Gerrit 2019-03-03 10:50:12

Ziet er weer heerlijk uit!
Welke vormpjes gebruik je?

Beantwoorden
GE
Liduin 2019-03-03 13:04:34

Kun je vinden bij het basisrecept van de tartelettes.

Beantwoorden
LI
Rutger 2019-03-04 17:28:03

Vormpjes of ringen van 8-10 centimeter doorsnede en 2-2½ centimeter hoog

Beantwoorden