Met dit recept kun je zelf de lekkerste vlaflip maken! Wat is een vlaflip? Normaal gesproken bestaat het uit vla, yoghurt en rode vruchtensiroop, en soms worden daar nog hageltjes overheen gestrooid. Met dit vlaflip recept maak je een veel lekkerdere versie, namelijk met zelfgemaakte vuchtencompote!

Vlaflip recept

Elke maand schrijf ik voor Delicious. magazine een artikel in de rubriek Be a better cook. Vorige maand ging dat over zelf vla maken en gaf ik daar ook verschillende variaties op de klassieke vanillevla. Dat artikel kun je hier teruglezen! Die zelfgemaakte vla kun je perfect gebruiken voor dit simpele dessert. Van dit vlaflip recept kun je met 6 personen genieten!

Ingrediëntenlijst
  • Voor de vruchtencompote
  • 250 gr (diepvries) zomerfruit
  • 2-3 el suiker
  • sap van ¼ citroen
  • 1 ½ tl maïzena
  • 2 el water

Vlaflip recept

Begin met het maken van de compote. Doe het zomerfruit met de suiker en het citroensap in een pannetje en breng dit al roerend op middelhoog vuur aan de kook. Laat het vruchtenmengsel zo’n 5 tot 10 minuten zachtjes pruttelen. Meng de maïzena met het water en giet dit al roerend bij de compote. Breng de compote nog kort aan de kook en haal hem dan van het vuur. Laat de compote afkoelen.

Hoe maak je vlaflip? Doe gelijke delen vanillevla en volle yoghurt in een schaaltje of bakje en schep hier flink wat van de afgekoelde compote op. Bestrooi de vlaflip tot slot met geraspte chocolade. Wil je dit dessert extra lekker maken, schep er dan ook nog een klodder opgeklopte slagroom op of leg eerst wat blokjes zelfgebakken cake op de bodem van het schaaltje.  

Foto: Erik Spronk

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (1)
Walter 2020-04-25 09:16:41

simpele dingen blijven het doen; top receptje voor een luie dag

Beantwoorden
WA

U kunt niet meer reageren.