Mijn makkelijke poffertjesrecept deelde ik al eerder deze week. Vandaag laat ik je graag een paar lekkere serveersuggesties voor poffertjes zien. Het leuke van poffertjes is dat je ze met wat extra garnituur veel verschillende smaken kunt geven. Mijn favoriet zijn de poffertjes met aardbeien, maar ook de versie met gekarameliseerde appel komt hier regelmatig voorbij. Hoe eet jij je poffertjes het liefst?

Poffertjes bakken – makkelijk en snel

De oud-Hollandse poffertjes

Er is natuurlijk niets mis met de klassieke poffertjes; met poedersuiker en een flinke klont roomboter. Serveer daar ook eens een paar citroenpartjes bij. Sprenkel wat citroensap over de poffertjes voor een extra lekkere smaak.

Poffertjes met ijs

Met ijs maak je (bijna) alles lekkerder, zo ook poffertjes. Serveer ze met een bol vanille-ijs of bijvoorbeeld crème fraîche-ijs met geroosterde balsamico-aardbeien als dessert. Een toef opgeklopte slagroom maakt ze helemaal af!

Poffertjes met aardbeien

Voor deze versie kun je zelf een hele makkelijke aardbeiensaus maken: Maak 200 gram aardbeien schoon, verwijder de kroontjes en snijd de aardbeien in stukjes. Doe de aardbeienstukjes met 100 gram geleisuiker en het sap van een kwart citroen in een steelpannetje en breng dit al roerend aan de kook. Laat het ongeveer 3 minuten doorkoken en roer het daarbij af en toe door. Giet de aardbeien door een fijne zeef en druk ze er met de bolle kant van een lepel door, zodat de pitjes achterblijven. Laat de aardbeiensaus afkoelen. Serveer de poffertjes verse aardbeien, een toef slagroom en besprenkel ze rijkelijk met deze aardbeiensaus.

Poffertjes op zes manieren

Poffertjes met hazelnootpasta en banaan

Verwarm de hazelnootpasta heel licht, in de magnetron of in een steelpannetje. Sprenkel de chocoladepasta over de poffertjes en garneer het met plakjes banaan. Snijd je de banaan lang van tevoren, meng de plakjes dan met iets citroensap om te voorkomen dat de banaanplakjes bruin worden.

Poffertjes met gekarameliseerde appel

Gebruik voor deze versie mijn recept voor gekarameliseerde appel. Maak deze vlak voordat je de poffertjes serveert en schep er een flinke bol kaneelijs bij.

Poffertjes met advocaat

Dit is ook zo’n klassieke combinatie waar veel mensen dol op zijn. Besprenkel de poffertjes met advocaat en spuit er een flinke toef opgeklopte slagroom bij!

Foto’s: Erik Spronk

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen
Bekijk voordat je een reactie achterlaat eerst de veelgestelde bakvragen en de eerdere reacties.
Reacties (0)