Mijn makkelijke poffertjesrecept deelde ik al eerder deze week. Vandaag laat ik je graag een paar lekkere serveersuggesties voor poffertjes zien. Het leuke van poffertjes is dat je ze met wat extra garnituur veel verschillende smaken kunt geven. Mijn favoriet zijn de poffertjes met aardbeien, maar ook de versie met gekarameliseerde appel komt hier regelmatig voorbij. Hoe eet jij je poffertjes het liefst?
De oud-Hollandse poffertjes
Er is natuurlijk niets mis met de klassieke poffertjes; met poedersuiker en een flinke klont roomboter. Serveer daar ook eens een paar citroenpartjes bij. Sprenkel wat citroensap over de poffertjes voor een extra lekkere smaak.
Poffertjes met ijs
Met ijs maak je (bijna) alles lekkerder, zo ook poffertjes. Serveer ze met een bol vanille-ijs of bijvoorbeeld crème fraîche-ijs met geroosterde balsamico-aardbeien als dessert. Een toef opgeklopte slagroom maakt ze helemaal af!
Poffertjes met aardbeien
Voor deze versie kun je zelf een hele makkelijke aardbeiensaus maken: Maak 200 gram aardbeien schoon, verwijder de kroontjes en snijd de aardbeien in stukjes. Doe de aardbeienstukjes met 100 gram geleisuiker en het sap van een kwart citroen in een steelpannetje en breng dit al roerend aan de kook. Laat het ongeveer 3 minuten doorkoken en roer het daarbij af en toe door. Giet de aardbeien door een fijne zeef en druk ze er met de bolle kant van een lepel door, zodat de pitjes achterblijven. Laat de aardbeiensaus afkoelen. Serveer de poffertjes verse aardbeien, een toef slagroom en besprenkel ze rijkelijk met deze aardbeiensaus.
Poffertjes met hazelnootpasta en banaan
Verwarm de hazelnootpasta heel licht, in de magnetron of in een steelpannetje. Sprenkel de chocoladepasta over de poffertjes en garneer het met plakjes banaan. Snijd je de banaan lang van tevoren, meng de plakjes dan met iets citroensap om te voorkomen dat de banaanplakjes bruin worden.
Poffertjes met gekarameliseerde appel
Gebruik voor deze versie mijn recept voor gekarameliseerde appel. Maak deze vlak voordat je de poffertjes serveert en schep er een flinke bol kaneelijs bij.
Poffertjes met advocaat
Dit is ook zo’n klassieke combinatie waar veel mensen dol op zijn. Besprenkel de poffertjes met advocaat en spuit er een flinke toef opgeklopte slagroom bij!
Foto’s: Erik Spronk
Delen met vrienden:
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Telegram (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)