Ingrediëntenlijst
  • Voor de custard pudding
  • ½ vanillestokje
  • 1 liter melk
  • 75 gr suiker
  • 60 gr maïzena
  • 5 eidooiers

Zelf custardpudding maken is heel makkelijk en het resultaat is superlekker! Je kunt de pudding serveren met saus naar keuze. Zelf vind ik ‘m heerlijk met deze aardbeiensaus, maar ook met deze frambozensaus of deze karamelsaus is de pudding superlekker! Je kunt de pudding zowel in een grote vorm als in kleine vormpjes maken. Wil je de custard pudding romiger maken? Vervang dan 200 milliliter van de melk door slagroom.

custardpudding

Custard pudding met custardpoeder

Je kunt ook custard pudding maken met custardpoeder, al vind ik dat zelf wel minder lekker dan de versie in dit recept. Wat is custardpoeder? Custardpoeder is een mix van maiszetmeel (maïzena), een snufje zout en kleur- en smaakstoffen. Die laatste zorgen ervoor dat de pudding een gele kleur krijgt en naar vanille smaakt. In mijn recept gebruik ik eidooiers voor de gele kleur, rijkere smaak en binding en vanille voor een heerlijke smaak. Daar kan wat mij betreft geen (kunstmatig) aroma tegenop. Wil je toch custardpoeder gebruiken? Laat dan de vanille, maïzena en eidooiers achterwege en gebruik 65-70 gram custardpoeder voor 1 liter melk.  

Custardpudding maken

Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap het merg er uit. Doe het vanillemerg samen met het leeggeschraapte stokje en 900 milliliter van de melk in een pan en breng dit aan de kook.

Meng intussen de suiker met de maïzena. Voeg de overige 100 milliliter koude melk toe en roer dit tot een glad mengsel. Voeg de eidooiers toe en meng deze erdoor. Schenk de helft van de kokende melk bij het suikermengsel en roer het daarbij goed door. Schenk alles vervolgens terug in de pan en breng het al roerend aan de kook. Laat de custard al roerend 1-2 minuten doorkoken.

Spoel een puddingvorm met een inhoud van ruim 1 liter of 8 kleine puddingvormpjes met een inhoud van 125-150 milliliter om met koud water. Droog de vorm(pjes) niet af. Schenk het custardmengsel in de puddingvorm(pjes) en dek het af met plasticfolie. Zorg er voor dat het plasticfolie direct op het custardmengsel ligt, zodat er geen vel op de pudding komt tijdens het afkoelen. Laat de pudding eerst op kamertemperatuur afkoelen en vervolgens enkele uren in de koelkast. Je kunt de pudding heel goed een dag van tevoren maken.

Stort de pudding en serveer deze met de aardbeiensaus.

Foto’s: Erik Spronk

Sponsored
Beoordeel dit recept
Reactie plaatsen
Reacties (0)