Ingrediëntenlijst
  • Voor het glazuur
  • 125 gr poedersuiker
  • 1½-2 el citroensap

Het is pas echt feest als er gebakken is! Je kunt natuurlijk van alles bakken. Wat dacht je van een lekkere cake of een heerlijke taart? Of nog beter: allebei in één. Een cake en een taart in één? Ja, je leest het goed. Dit feestelijke recept is voor zowel een cake als een taart en perfect als je niet goed kunt kiezen.

De Bakpunt: dé bakvorm voor een prachtige cake en taart

Hoe dat kan? Het heeft alles te maken met de speciale bakvorm die ik heb gebruikt voor dit recept. Ik sta deze keer niet alleen in mijn keuken, maar wordt vergezeld door Saakje, ook wel bekend als het Bakmeisje. Ze heeft sinds kort haar eigen bakvorm: de bakvorm-bakpunt. Hoe tof is dat! De bakvorm is gemaakt van gegoten aluminium, waardoor je cake of taart altijd goed uit het blik komt.

Het bijzondere aan deze bakvorm is dat je er zowel een cake als een ronde taart mee kunt maken. Het cakeblik is verdeeld in allemaal taartpunten. Hierdoor kun je je gasten een cakepunt serveren in plaats van een plak. Het allermooiste van dit bakblik is dat je deze punten ook in een cirkel kunt leggen op een bord of plateau. Zo bouw je er in een handomdraai een taart van!

Alles wat je over de Bakpunt wilt weten

In de video hieronder bak ik niet alleen samen met Saakje een heerlijke feestcake, maar zij vertelt ook alles over het bakblik: hoe ze op het idee is gekomen, hoe het ontwikkelen van een bakvorm in z’n werk gaat en welke cake zij het liefste in haar vorm bakt.

Voor dit artikel heb ik samengewerkt met Baktotaal Bouwhuis. Daar vind je zowel de bakvorm van Saakje als verschillende ingrediënten om deze feestcake mee te bakken en af te werken!

Taartpunt bakvorm

Feestcake maken met de bakvorm-bakpunt

Verwarm de oven voor op 160 °C en vet de bakvorm in met bakspray.

Doe de amandelspijs, boter, basterdsuiker, het vanille-extract, en het zout in een kom en klop het geheel met een (hand)mixer met garde(s) romig. Voeg de eieren één voor één toe en klop deze luchtig door het beslag. Meng vervolgens de bloem en het bakpoeder erdoor. Schep het beslag in de vorm en bak de cake in 55-70 minuten gaar. Test of de cake gaar is door in het midden een satéprikker te steken en deze er weer uit te halen. Zit er geen beslag meer aan de prikker, dan is de cake gaar. Stort de cake op een rooster en laat ‘m afkoelen.

Snijd de afgekoelde cake doormidden en haal de bovenkant er voorzichtig af. Strijk op de onderste helft wat passievrucht curd, lemon curd of jam en plaats de bovenkant er weer op.

Meng de poedersuiker met het citroensap tot een glad glazuur en bestrijk de cake daarmee. Bestrooi het glazuur gelijk met musketzaad. Wacht daar niet te lang mee, want dan blijft het musketzaad niet meer plakken. Naar wens kun je de cake garneren met wat toefjes opgeklopte slagroom.

Tot slot: serveer de feestcake als cake of snijd er punten van en zet ze neer als een ronde taart.

Taartpunt bakvorm

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Baktotaal

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen
Reacties (4)
Lisette Segeler 2022-06-05 19:06:05

Wat een leuk recept. Ik ga de bakvorm snel bestellen. Volgens mij staat er bij in het recept een foutje bij het glazuur. Volgens mij moet daar staan citroensap, tenminste als ik het filmpje bekijk. Groet Lisette

Beantwoorden
LI
Rutger 2022-06-06 09:12:21

Hi! Dank voor je berichtje en oplettendheid! Het moet inderdaad citroensap zijn. Ik heb het gelijk aangepast.

Beantwoorden
Carina 2022-06-05 15:12:58

Wat een leuke bakvorm en taartje ziet er kekker uit

Beantwoorden
CA
Carina 2022-06-05 15:11:16

Wil je het recept veranderen?
Er staat 2x poedersuiker een 125 gram en een met anderhalf tot 2 el poedersuiker en dat moet denk ik water zijn

Beantwoorden
CA
Rutger 2022-06-06 09:13:59

Dank voor je oplettendheid! Dat moest citroensap zijn (water kan ook natuurlijk). Ik heb het aangepast!

Beantwoorden
Arja’s place 2022-06-05 14:17:06

Wat een ontzettend gave bakblik is dit.
Echt iets aparts, super tof.

Beantwoorden
AR