Ingrediëntenlijst
  • Voor het cakebeslag
  • 100 gr boter, op kamertemperatuur
  • 100 gr witte basterdsuiker
  • 2 eieren, op kamertemperatuur
  • 1 tl vanille-extract
  • ¼ tl zout
  • 125 gr bloem
  • ½ tl bakpoeder
  • Verder nodig
  • boter, om in te vetten
  • poedersuiker, om te bestuiven

Wil je zelf custardcakejes bakken? Dat kan met dit recept! Je kent ze vast wel vanuit de winkel, die kleine cakejes met een romige gele vulling in het midden. Ze zijn lekker, maar zelfgebakken custardcakejes zijn nog veel lekkerder! Voor dit custardcakejes recept heb je een bakblik voor cupcakes of muffins nodig, maar je zou ze ook in kleine taartringen van 6 centimeter doorsnede kunnen bakken. Direct na het bakken is de roomvulling nog zacht, tijdens het afkoelen wordt deze wat steviger. Zowel warm als afgekoeld zijn de cakejes heerlijk!

Custardcakejes bakken – recept

Bereiding: Custardcakejes

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een bakblik voor 12 cupcakes goed in met boter. Bestuif de vorm vervolgens met behulp van een theezeefje met bloem. Klop de overtollige bloem uit de vorm.

Doe alle ingrediënten voor het cakebeslag in een kom en meng deze kort door elkaar tot een glad beslag. Dit gaat het makkelijkst met een (hand)mixer met garde(s). Klop het beslag niet te lang door, als alles gemengd is ben je klaar. Verdeel het beslag over de 12 vormpjes. Dit gaat het makkelijkst met een spuitzak of ijslepel. Strijk de bovenkant van het beslag glad met de achterkant van een lepel.

Klop de banketbakkersroom los met een garde of (hand)mixer met garde(s). Doe de banketbakkersroom in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje van 1 centimeter. Spuit in het midden van ieder cakeje een toef banketbakkersroom. Zorg dat het beslag aan de zijkant genoeg ruimte heeft om langs de banketbakkersroom te rijzen tijdens het bakken.

Bak de custardcakejes in 15-20 minuten goudbruin en gaar. Haal de custardcakjes na het bakken uit de vorm en bestuif ze voor het serveren licht met poedersuiker.

Foto’s: Erik Spronk

Sponsored
Beoordeel dit recept
Reactie plaatsen
Reacties (5)
Js 2019-10-22 14:50:35

Mmmmmm waren heerlijk!
Zou je ze ook met een andere vulling kunnen maken? Karamel, kun je dit ook meebakken in deze cakjes?

Beantwoorden
JS
Rutger 2019-10-27 12:16:50

Fijn om te horen! Karamel is zeker ook lekker! Of een theelepel curd.

Beantwoorden
Marieke 2019-10-20 13:03:30

Wát heerlijk.... had alles in huis, dus nu net gebakken: Snél en lekker iets bij de thee "getoverd" 👌🏻😍

Beantwoorden
MA
Naadje 2019-10-20 12:37:32

Hmm lekker hoor ik zocht voor deze zondag al wat lekkers om mee te nemen naar “mother in LAW “ dus deze recept komt echt goed van pas !!!!

Dankjewel lieve Rutger ik ben al vanaf dag 1 fan van jou en heb ook al je boeken alleen wel allemaal ebooks omdat ik in het buitenland woon maar toch beter dan niks hè ! Nogmaals heel erg bedankt dat je dit voor ons doet al je recepten delen en uitleggen ik hoop dat je al dit goeds met volle 100% terug krijgt in je leven

Groetjes naadje

Beantwoorden
NA
Rutger 2019-10-21 12:56:25

Heel erg leuk om te horen! Dankjewel en geniet van alle recepten!

Beantwoorden
Carina 2019-10-20 12:07:56

Dit ga ik zekers ook maken ze zien er te lekker uit
Fijne zondag

Beantwoorden
CA
Marja 2019-10-20 10:11:15

Hoi Rutger,
Zelfgemaakte custard is alleen al veel lekkerder als je het zelfgemaakt hebt vind ik en hetzelfde geld voor cakejes.
Dus dat deze overheerlijk zijn is niet moeilijk te bedenken.
Ik zet ze op mijn “to bake” lijstje en zodra mijn enkelblessure het toelaat, vind je mij in de keuken om deze overheerlijke custardcakejes te maken! Zeker weten. Ik vind ze nog warm, maar niet heet, het aller-, aller lekkerste.
Heel erg bedankt voor het recept, in elk geval het idee. Het water loopt me al in de mond maar helaas zal het nog een paar weekjes duren. Nu ja...dat is even niet anders, maar wat in het vat zit verzuurd niet zullen we maar zeggen.
Nog een fijne Zondag verder en hartelijke groetjes. Tot een volgende keer.
Marja

Beantwoorden
MA