Ingrediëntenlijst
  • Voor de pitabroodjes
  • 500 gr bloem
  • 300 ml water, lauwwarm
  • 10 gr zout
  • 7 gr gedroogde gist
  • 1 tot 2 tl ras el hanout, naar smaak
  • 3 el verse koriander, fijngehakt

Ik beloof je: als je eenmaal deze pitabroodjes hebt geproefd, koop je ze nooit meer kant-en-klaar! Dit recept geeft je met weinig moeite zoveel voldoening dat je er verbaasd over zal zijn. Om de pitabroodjes extra smaak te geven, heb ik er kruiden en specerijen doorheen gemengd; zonder deze toevoeging heb je de klassieke pitabroodjes.

Bereiding: Gekruide pitabroodjes

Doe de bloem, het water, het zout en de gist in een kom en maak er een deeg van. Kneed het deeg zo’n 10 tot 15 minuten tot je een mooi elastisch geheel hebt. Kneed op het laatst de ras el hanout en de koriander door het deeg. Laat het deeg afgedekt 1 uur rijzen op een warme plek.

Verwarm de oven voor op 230 °C en schuif de bakplaat alvast in de oven. Kneed het deeg kort door en verdeel het in 12 (of 16) stukken. Maak van ieder stuk een bol. Rol de bolletjes op een bebloemd werkblad uit tot ongeveer een halve centimeter dikte. Leg de deegplakjes op de hete bakplaat in de oven en bak ze 7 tot 9 minuten, tot ze beginnen te kleuren.

Foto: Harold Pereira

Beoordeel dit recept
Reactie plaatsen
Reacties (13)
Lieke 2018-07-17 00:18:57

Kun je de bloem ook vervangen door volkorenmeel?

Beantwoorden
LI
KeukenRebel 2018-07-19 21:10:03

Vanmiddag gemaakt met half tarwebloem en half speltmeel. Wel iets meer water toegevoegd. Baktijd gelijk.
Ze waren heerlijk.
Ik probeer de eerste keer altijd half bloem half volkoren of spelt of ander meel. Werkt altijd!
Ik heb nog over en ga ze morgen op de BBQ proberen. ?

Beantwoorden
KE
Rutger 2018-07-23 08:05:05

Superlekker!

Beantwoorden
Rutger 2018-07-23 08:10:54

Dat kan, maar dan moet je wel iets meer water gebruiken.

Beantwoorden
Suus 2018-03-13 19:08:54

Echt helemaal geweldig! Ze zien eruit als een ballonnetje!! Die in de winkel blijven altijd plat!
Ik heb wel nog een scheut (extra vergine) olijfolie bij het deeg gedaan.
Oven aangezet met pizzasteen er al in en: beetje water gesprayed in het begin.
Jammer dat ik geen foto kan posten!!
Dank Rutger!
Suus

Beantwoorden
SU
Rutger 2018-03-19 12:06:36

Heel leuk om te horen dat ze zo in de smaak vallen! Foto's kun je altijd taggen op social media met @rutgerbakt, dan zie ik ze ook!

Beantwoorden
Astrid Arenz-Bontje 2017-12-01 17:12:03

Heb ze vandaag gemaakt.
Zijn supergoed gelukt en erg smaakvol.
Heb alleen de ras el hanout erin gedaan.
Bedankt voor het heerlijke en gemakkelijke recept.

Beantwoorden
AS
Angele 2017-09-14 19:16:11

Lijkt mij ook lekker om ze te maken met zatar

Beantwoorden
AN
Rutger 2017-09-18 15:10:16

Klinkt heel lekker inderdaad! Leuke tip!

Beantwoorden
Ellen 2017-06-07 00:19:00

Kun je ook bakpoeder gebruiken ipv gist? En zo ja, hoeveel?
Alvast bedankt!

Beantwoorden
EL
Rutger 2017-06-11 22:14:50

Dat is bij dit recept niet zo'n succes, gist is echt het beste.

Beantwoorden
Tia 2016-12-10 20:57:20

ik heb ze vandaag in een zware tefal pan gebakken. ze waren goed gelukt

Beantwoorden
TI
John 2016-12-10 15:19:59

Hoe kun je de pita broodjes na het bakken het beste bewaren dat ze vers blijven. Want ze drogen nog al snel uit en worden hard.

Beantwoorden
JO
Rutger 2016-12-10 17:07:09

Om ze kort te bewaren leg je ze direct na het bakken onder een theedoek, om ze langer te bewaren verpak je ze goed luchtdicht in plasticfolie. Zo kun je ze eventueel ook invriezen.

Beantwoorden
Tia 2016-11-30 21:50:08

Kan je deze broodjes ook in een koekenpan bakken? Ik weet dat dit wel bestaat, maar kan dit met jouw recept?

Beantwoorden
TI
Rutger 2016-12-03 09:46:56

Hoi. Ik heb dat met deze nog niet geprobeerd en durf het je dus niet te zeggen.

Beantwoorden
Tia 2016-12-10 20:55:40

ik heb ze vandaag in een zware tefalpan gebakken met een drupje olijfolie, ze waren SUPER gelukt.

Beantwoorden
TI
Rutger 2016-12-12 20:52:47

Wat leuk om te horen!

Beantwoorden
sonja 2016-11-15 17:10:19

Hoe lang moet je ze bakken als de oven tot 220 graden verwarmd

Beantwoorden
SO
Rutger 2016-11-17 12:46:24

Waarschijnlijk 1 a 2 minuutjes langer, je ziet het vanzelf als ze goed zijn.

Beantwoorden
Korine 2016-07-03 22:40:52

Vandaag gebakken en wat waren ze super lekker!
Nooit geen kartonnen broodjes uit de supermarkt!

Beantwoorden
KO
Rutger 2016-07-03 23:18:04

Wat tof om te horen! Leuk!

Beantwoorden
J.Robinson 2016-05-19 18:06:22

Wat is ras el hanout ???

Beantwoorden
J.
Rutger 2016-05-19 21:23:14

Het is een Marokkaans kruidenmengsel, te koop bij de meeste supermarkten en anders bij de toko.

Beantwoorden
Jacqi Kieft 2016-06-27 18:04:01

Je kunt het ook heel makkelijk zelf maken. Dit recept kwam ik tegen op de website van kayotickitchen.com

Maal onderstaande ingrediënten in een koffiemolen of vijzel en je kunt aan de slag!
1 el zwarte peperkorrels
1/2 el gemberpoeder
1/2 el komijnzaadjes
2 tl komijnpoeder
1/2 el nootmuskaat
2 tl korianderzaad
1/2 el kaneelpoeder
2 tl paprikapoeder
2 tl kardemon
3 tl kurkuma
2 tl chilivlokken
1/2 el grof zeezout
1 tl kruidnagelpoeder

Beantwoorden
JA
Rutger 2016-06-28 10:36:05

Ziet er goed uit! Thnx!

Beantwoorden
Debbie Bodewes 2016-05-19 10:46:44

Wat leuk om een recept voor pitabroodjes te lezen. Weinig moeite en waarschijnlijk heel lekker! Ik ga ze zeker eens maken.

Beantwoorden
DE
Marina 2016-05-19 09:32:05

Goedemorgen Rutger, deze zien er inderdaad erg lekker uit.
Kun je deze ook invriezen? En zo ja beter als deeg of eerst voorbakken?
Groetjes Marina

Beantwoorden
MA
Rutger 2016-05-19 21:24:35

Hoi Marina! Je kunt ze na het bakken prima invriezen. Na het ontdooien kun je ze dan nog kort oppeppen in de oven of in de broodrooster.

Beantwoorden