- Voor de banketbakkersroom met chocolade
- 500 ml melk
- 100 gr suiker
- 2 eidooiers
- 45 gr maïzena
- 125 gr pure chocolade, grof gehakt
Met dit basisrecept maak je zelf een heerlijke volle chocolade banketbakkersroom. Het recept is gebaseerd op mijn basisrecept voor banketbakkersroom. Voor dit recept kan je dezelfde stappen volgen als in de how-to voor gewone banketbakkersroom, alleen laat je het vanillestokje achterwege en voeg je helemaal aan het eind de gehakte pure chocolade toe. De banketbakkersroom met chocolade is perfect om soesjes of eclairs te vullen, als vulling voor in een taart of om een tartelette af te werken.
Bereiding: Chocolade-banketbakkersroom
Doe de gehakte chocolade in een schaal en zet deze opzij. Giet 450 milliliter van de melk in een pan en breng dit aan de kook.
Doe de overige melk met de suiker en de eidooiers in een kom en klop dit goed door elkaar. Klop als laatste de maïzena erdoor en maak er een mooi glad papje van.
Giet als de melk kookt al roerende de helft van de hete melk op het suikermengsel. Roer het goed door. Giet dit mengsel vervolgens bij de melk in de pan en breng alles onder voortdurend roeren aan de kook.
Het mengsel zal gaan binden en dikker worden. Blijf de hele tijd roeren. Laat het mengsel 1 tot 2 minuten zachtjes doorkoken. Giet de banketbakkersroom in de schaal op de gehakte chocolade. Roer de room goed door totdat alle chocolade gesmolten en opgelost is. Dek de chocolade-banketbakkersroom af met plasticfolie. Zorg ervoor dat het folie direct op de room ligt, zodat er geen velvorming kan plaatsvinden. Laat de room eerst wat afkoelen op het aanrecht en zet de kom daarna tot aan het gebruik in de koelkast.
Klop het geheel voor gebruik met een mixer kort door tot een gladde en romige chocolade-banketbakkersroom.
Foto: Erik Spronk
Delen met vrienden:
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Telegram (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
Gerelateerd
Hoelang kan je dit bewaren en kan je eventueel het restant ook invriezen?
Beantwoorden
De respten zijn goed lees baar maar als je het wil afdrukken krijg je buiten het recept ook nog andere als je dat wil afdrukken zijn het 4 aviertjes dat is me te veel
BeantwoordenAls je alleen de tekst wilt zonder de foto's kun je de tekst kopiëren en in WORD plakken en printen.
Beantwoorden
Vorige week met deze banketbakkersroom chocolade botercrème gemaakt,, heerlijk was ie!
BeantwoordenKun je banketbakkersroom ook andere smaken geven dan vanille en chocola, bv met een fruitpuree?
BeantwoordenZeker! Een gedeelte van de melk kun je vervangen door fruitpuree.
Beantwoorden
Kan iemand mij vertellen of dit recept genoeg voor een 30 cm ronde taart?
BeantwoordenWil je de taart er alleen mee vullen? Dan is het zeker genoeg.
Beantwoorden
