Tartelettes zijn altijd een succes! En in dit recept proef je de heerlijke combinatie van de subtiele banketbakkersroom met lavendel en de frisse bramen. Zomers, vol van smaak en superlekker! Wat wil je nog meer? In plaats van bramen kun je ook frambozen of kersen gebruiken.

- Voor het deeg
- 175 gram bloem
- 75 gram witte basterdsuiker
- 40 gr amandelmeel
- 100 gr boter, op kamertemperatuur
- 1 ei
- ¼ tl zout
- Verder nodig
- boter, om in te vetten
- 1 recept banketbakkersroom met lavendel
- verse bramen
Tartelettes met bramen en lavendel
Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en meng dit tot een deeg. Kneed het vooral niet te lang door, zodra je er een bal van kunt vormen is het goed. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
Vet 8 tot 12 tartelettevormpjes (of ringen, plaats die op een met bakpapier beklede bakplaat) met een doorsnede van 8-10 centimeter en een hoogte van ongeveer 2 centimeter in met boter. Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 3 millimeter en bekleed de vormpjes daarmee. Prik de bodem van de tartelettes meerdere malen in met een vork en zet de vormpjes vervolgens minimaal 30 minuten in de koelkast.
Verwarm intussen de oven voor op 200 °C. Bak de taartbodempjes goudbruin in 10-15 minuten. Haal ze voorzichtig uit hun vormpjes en laat ze afkoelen op een rooster
Klop de banketbakkersroom los en vul de tartelettes daar mee. Garneer de tartelettes tot slot met de bramen.
Foto: Erik Spronk
Delen met vrienden:
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Telegram (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
Gerelateerd
Ziet er weer onwijs lekker uit! En wat leuk om weer een recept met lavendel te lezen. Eerst maar eens aan de slag met de banketbakkersroom.
Beantwoorden
U kunt niet meer reageren.

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.