Ingrediëntenlijst
  • Voor de home made granola
  • 300 gr havervlokken
  • 75 gr blanke amandelen, grof gehakt
  • 75 gr hazelnoten, grof gehakt
  • ½ - 1 tl kaneelpoeder
  • snuf zout
  • 75 ml honing
  • 75 gr kokosolie
  • 1 tl vanille-extract
  • 50 gr donkere rozijnen
  • 75 gr gedroogde cranberry’s

Het is supermakkelijk om zelf granola te maken! En eigenlijk is het ook veel lekkerder dan die je in de winkel koopt. Je kan er precies in doen wat je zelf lekker vindt, zodat je altijd de lekkerste granola hebt. Het recept hieronder is mijn favoriete combinatie, maar daar kan je natuurlijk naar hartenlust mee variëren. Gebruik eens agavesiroop in plaats van honing in je granola recept, gebruik speculaaskruiden in plaats van de kaneel, wissel af met andere noten, voeg andere gedroogde vruchten toe of gebruik van pompoenpitten of kokosrasp. Met zelfgemaakte granola kun je echt heel veel verschillende kanten op!

Wat is jouw ultieme combinatie?

Granola

Bereiding: Granola

Verwarm de oven voor op 160 ⁰C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Doe de havervlokken, de gehakte amandelen, de gehakte hazelnoten, het kaneelpoeder en het zout in een kom en meng dit door elkaar. Doe de honing, de kokosolie en het vanille-extract in een steelpan en verwarm deze al roerend tot een vloeibare massa. Giet het honingmengsel in de kom en roer alles goed door elkaar. Spreid alles vervolgens uit op de bakplaat.

Zet de granola in totaal 25 tot 35 minuten in de oven. Schep de granola na iedere tien minuten om. Laat de granola afkoelen, voeg de rozijnen en de cranberry’s toe en bewaar het luchtdicht.

Foto: Erik Spronk

Sponsored
Beoordeel dit recept
Reactie plaatsen
Reacties (7)
Tess 2019-10-15 09:44:20

Hoi Rutger,
Hoe lang is deze granola houdbaar?
Groet,
Tess

Beantwoorden
TE
Rutger 2019-10-21 13:34:36

Luchtdicht verpakt is hij 2-3 weken lekker, daarna merk je dat de granola wat ouder is, maar nog steeds kun je 'm prima eten hoor.

Beantwoorden
Willemijn 2018-11-04 16:06:17

Dank je wel !

Beantwoorden
WI
Willemijn 2018-10-29 12:37:42

Kun je de kokosolie ook vervangen door een ander product ?

Beantwoorden
WI
Rutger 2018-11-04 16:00:22

Je kunt ook een plantaardige olie gebruiken, zoals zonnebloemolie.

Beantwoorden
Willemijn 2018-11-04 16:05:54

Dank je wel !

Beantwoorden
WI
kim 2017-03-13 20:28:10

Met een eiwit erdoor wordt het heel lekker knapperig!

Beantwoorden
KI
Rutger 2017-03-15 06:53:29

Goede tip! Al vind ik het nu ook al lekker knapperig hoor :)

Beantwoorden
karin 2017-03-08 08:43:51

Het staat nu in de oven en daarna ga ik het in oude jampotjes doen met een mooi etiket er op en dan kado geven. het ruikt al heerlijk in de keuken.

Beantwoorden
KA
Rutger 2017-03-08 12:44:49

Leuk cadeautje!

Beantwoorden
Jonna@burgertrutjesNL 2017-03-05 08:31:49

Altijd fijn dit soort receptjes. Makkelijk en lekker!

Beantwoorden
JO
Anna Pepping 2017-03-04 08:48:44

Hey rutger! Ik ben al een tijdje opzoek naar een goed en lekker recept voor Pim's koekjes. Misschien een ideetje voor 'Rutger bakt wat jij wilt?' ;)

Beantwoorden
AN
Rutger 2017-03-07 17:59:55

Leuk idee! Ik neem het mee als suggestie!

Beantwoorden