Wil je genieten van een heerlijk warm fruit dessert? Dan moet je dit recept voor fruit uit de oven zeker eens proberen! Door het fruit te bakken wordt het heerlijk zacht. Dat is onwijs lekker in combinatie met knapperige granola en frisse sinaasappelkwark. Voor het fruit kun je veel verschillende soorten gebruiken. Op de foto zie je een combinatie van nectarines, abrikozen, peren en bramen, maar ook appels, pruimen, perziken en zelfs kersen en frambozen zijn heerlijk om te verwerken in dit fruit uit de oven recept! Voor het op smaak brengen van de kwark kun je ook de rasp van 1-2 limoenen, 1-2 mandarijnen of een citroen gebruiken. Dit warme fruit is heerlijk als dessert, maar ook als ontbijt is het heel geschikt! Dit recept is voor 4 personen.

Fruit uit de oven met granola en sinaasappelkwark

Granola van Eat Natural

In dit recept heb ik de granola van Eat Natural gebruikt. Deze granola’s worden gemaakt in de ambachtelijke Eat Natural makery in Essex. Doordat ze werken met kleine batches en kwalitatief goede ingrediënten weet je zeker dat je thuis kunt genieten van de lekkerste granola. Voor dit recept heb ik gekozen voor de protein packed granola van Eat Natural, met amandelen, zaden en honing. Door de speciale samenstelling van deze granola zitten er extra veel eiwitten in, onder andere uit zaden en geroosterde kikkererwten. Dat maakt deze granola ook perfect als ontbijt of voor na het sporten.

Fruit uit de oven met granola en sinaasappelkwark
Ingrediëntenlijst
  • Voor het fruit
  • 500-600 gr fruit, zoals appels, peren, perziken, nectarines, abrikozen, pruimen, kersen, bramen of frambozen
  • 2-3 el vloeibare honing
  • ½ vanillestokje
  • Voor de sinaasappelkwark
  • 500 gr kwark
  • 1-2 el vloeibare honing
  • rasp van ½-1 sinaasappel
  • Verder nodig
  • 150 gr Eat Natural Granola, Protein Packed, met amandelen, zaden en honing
Broodbakbol banner desktop

Fruit uit de oven recept

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Maak het fruit schoon. Schil het indien gewenst en verwijder klokhuis en pitten. Snijd het fruit in blokjes/partjes van ongeveer gelijke grootte, zodat alles in de oven even snel klaar is. Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap het merg eruit. Doe het vanillemerg samen met de honing en het fruit in een ovenschaal en hussel door elkaar, zodat alles bedekt is met een dun laagje honing. Zet de ovenschaal 20-30 minuten in de oven en schep het fruit tussendoor één keer om.

Sinaasappelkwark maken

Doe de kwark en de honing in een kom. Boen de sinaasappel schoon onder stromend water, maak ‘m droog en rasp de schil boven de kwark met een fijne rasp. Zorg dat je alleen het oranje deel van de schil gebruikt, het witte daaronder is bitter. Roer alles door elkaar.

Serveer het fruit uit de oven (lauw)warm met een flinke schep van de sinaasappelkwark. Strooi er tot slot rijkelijk de granola over.

Fruit uit de oven met granola en sinaasappelkwark

Foto’s: Erik Spronk

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Eat Natural

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (0)

U kunt niet meer reageren.