- Voor de vulling
- 2 preien
- 1-2 tenen, knoflook
- olijfolie, om in te bakken
- 150 gr diepvries doperwten
- 4 eieren
- 200 gr crème fraiche
- 1 el mosterd
- 200 gr oude-boerenkaas, geraspt
- peper en zout
- Verder nodig
- boter, om in te vetten
- bloem, voor het werkblad
- 1 recept quichedeeg
- blindbakvulling, zie dit artikel
- 50 gr oude-boerenkaas, geraspt
Deze vulling voor deze quiche met oude-boerenkaas is supersimpel, maar onwijs lekker. Doordat je de quiche eerst blind bakt heb je een perfecte knapperige quichebodem. Het is misschien iets meer werk, maar zeker de moeite waard!

Quiche met oude-boerenkaas, prei en doperwten
Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een ronde quichevorm met een doorsnede van 28 centimeter in met boter. Rol het deeg op een licht bebloemd werkblad uit tot een lap die groot genoeg is om de vorm en de zijkanten te bedekken. Leg het deeg in de vorm en laat het aan de zijkanten over de vorm hangen. Prik de bodem meerdere malen in met een vork, om te voorkomen dat het deeg tijdens het bakken bol gaat staan. Verkreukel een stuk bakpapier, leg dit op het deeg en verdeel daar de blindbakvulling over. Bak het deeg 15 minuten, verwijder het bakpapier en de blindbakvulling en snijd de overhangende zijkanten van het deeg recht af. Bak de bodem nog 5-15 minuten, tot deze goudbruin is. Laat de quichebodem afkoelen in de vorm. Kijk hier voor een stap-voor-stap uitleg over blindbakken.
Laat de oven na het blindbakken op 180 ⁰C staan. Snijd de prei in ringen en was deze. Hak de knoflook fijn. Fruit de knoflook kort aan in de olijfolie. Voeg de prei toe en bak die enkele minuten. Voeg tot slot de doperwten toe en bak die zo’n 3-5 minuten mee. Haal de pan van het vuur en laat de groenten iets afkoelen.

Klop de eieren los en meng er de crème fraiche en de mosterd door. Breng het eimengsel op smaak met peper en zout. Meng er vervolgens de groenten en de 200 gram geraspte oude-boerenkaas door. Verdeel de vulling over het deeg, bestrooi dit met de overige kaas en bak de quiche in 40 tot 50 minuten gaar. Serveer de quiche (lauw)warm of koud.
Foto’s: Erik Spronk
Delen met vrienden:
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Telegram (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
Gerelateerd
Vanavond deze quiche geprobeerd. Deze ga ik onthouden, was superlekker van smaak! Ik heb er 1 prei in gedaan, dan paste het beter in de vorm. Een tomatensalade er bij en klaar ben je. Fijn dat je het blind bakken zo duidelijk hebt beschreven, eindelijk geen zompige quichebodems meer.
Beantwoorden

