Vandaag heb ik een heerlijk cheesecake recept voor jullie en lees je alles over een hele toffe winactie! Sinterklaas staat al weer bijna voor de deur en dat vraagt natuurlijk om lekkere Sinterklaastaarten! Speciaal voor de Sint (en omdat het gewoon heel lekker is) heb ik deze no-bake Philadelphia cheesecake met kruidnoten en mandarijn gemaakt. De bodem is gemaakt met kruidnoten, de Philadelphiavulling heb ik op smaak gebracht met mandarijn, vanille en truffelkruidnoten en de taart is gegarneerd met nog meer mandarijn en truffelkruidnoten. De Philadelphia vind ik heel fijn om te gebruiken voor cheesecakes, het geeft de taarten namelijk een heerlijk romige smaak en textuur. Superlekker! Voor deze no-bake cheesecake heb je dus geen oven nodig en je kunt de taart heel goed een dag van tevoren maken. Ondanks dat ik nog geen idee heb wat ik allemaal krijg op pakjesavond (of ik wel wat krijg…), één ding weet ik zeker: wij genieten dit jaar op pakjesavond van deze superlekkere Sinterklaas cheesecake!

Wil jij met de feestdagen ook genieten van lekkere zelfgemaakte cheesecakes? Dan heb ik heel leuk nieuws voor je! Samen met Francesca geef ik namelijk begin december een feestelijke masterclass en workshop cheesecake bakken. In deze masterclass geven we je tips & tricks voor de lekkerste en mooiste cheesecakes voor de feestdagen en ga je zelf aan de slag met zowel een gebakken als een no-bake cheesecake. En het leuke is dat jij daar dus aan mee kunt doen! Als je wordt uitgekozen om met ons mee te bakken krijg je in elk geval een tof Philadelphia pakket met onder andere mijn Bakbijbel en maak je kans op een Kitchenaid standmixer. En de kleur van die Kitchenaid mag je ook nog eens helemaal zelf uitkiezen! Hoe tof is dat!

Wil je kans maken om bij het Philadelphia cheesecake event aanwezig te zijn, dan moet je aan de bak! Plaats jouw zelfgemaakte cheesecake op social media met de hashtags #MijnPhiladelphiaCheesecake en #RutgerBakt. Houd er rekening mee dat je beschikbaar bent op vrijdag 7 december, dan vindt de workshop in Den Haag plaats. En als je mee doet met de #mijnphiladelphiacheesecake actie maak je ook nog eens kans op toffe Philadelphia verrassingsbox. Uit alle inzendingen zullen Francesca en ik 5 winnaars selecteren, die worden uitgenodigd voor het event. En als je tot één van de gelukkigen behoort neem je ook nog iemand extra mee, zodat jullie samen kunnen bakken die dag! Ik ben heel benieuwd naar al jullie creaties! Dus ga aan de bak en geniet met familie en vrienden van heerlijke cheesecakes!
- Voor de bodem
- 175 gr kruidnoten
- 60 gr boter, gesmolten
- Voor de cheesecake
- 5 gelatineblaadjes
- 250 ml slagroom
- 100 gr suiker
- 1 mandarijn, rasp
- 1 tl vanille-extract
- 600 gram Philadelphia naturel, op kamertemperatuur
- 2 mandarijnen, sap
- 125 gr truffelkruidnoten, grof gehakt
- Verder nodig
- 4-6 mandarijnen, gepeld
- extra truffelkruidnoten, grof gehakt
- neutrale olie, om in te vetten
Bereiding: No-bake Philaldelphia cheesecake met kruidnoten en mandarijn
Bekleed de bodem van een ronde springvorm van 20 centimeter met bakpapier en vet de zijkanten van de vorm licht in met olie.
Maal de pepernoten fijn in een keukenmachine of hakmolentje. Giet de gesmolten boter erbij en roer alles door elkaar. Verdeel de kruimels over de bodem van de springvorm en druk deze goed aan met een lepel of de onderkant van een glas. Zet de bodem in de koelkast zodat deze wat steviger wordt.
Week de gelatineblaadjes minimaal 10 minuten in koud water. Doe de slagroom met de suiker, de rasp van 1 mandarijn en het vanille-extract in een kom en klop de room stijf. Voeg de Philadelphia toe en klop dit er door. Verwarm het mandarijnensap in een pannetje tot tegen de kook en haal het pannetje dan van het vuur. Knijp de geweekte gelatineblaadjes uit en voeg deze toe aan het warme mandarijnensap. Roer dit door tot de gelatine is opgelost. Voeg dit mengsel al kloppend bij het Philadelphiamengsel. Spatel tot slot de gehakte truffelkruidnoten erdoor en schep het mengsel in de vorm. Strijk de bovenkant glad en laat de Philaldelphia cheesecake minimaal 4 uur (maar het liefst een hele nacht) opstijven in de koelkast.
Snijd de gepelde mandarijnen in plakken en leg deze op de taart. Garneer de cheesecake voor het serveren met de extra truffelpepernoten. De taart is voor 10-12 personen. Geniet van deze heerlijke Philadelphia Sinterklaas cheesecake!

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Philadelphia
Foto’s: Erik Spronk
Delen met vrienden:
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Telegram (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
Gerelateerd

Ga ik zeker doen, ik zou heel graag deze workshop willen volgen! Gelukkig is mijn zoon jarig deze week en wil hij een cheesecake als taart dus ik ga meteen aan de slag!
BeantwoordenDit recept lijkt mij wel heel lekker
Daarom ook maar maken met sinterklaas
Hij ziet er zooooo lekker uit
Wat een leuke actie! Is het de bedoeling dat je dit recept maakt of een cheesecake in het algemeen?
BeantwoordenDat kan natuurlijk! Als je de foto van jouw zelfgebakken cheesecake plaatst met de hashtags dan doe je automatisch mee!
Beantwoorden
Heb een fototaart met philadelpia slagroom mag dat ook?
Zou t heel leuk vinden om met jullie aan de slag te gaan.
Je kunt de foto altijd posten! Uiteindelijk gaan we op zoek naar de leukste inzendingen!
Beantwoorden
Wow, dat is toch leuk. Ik ga het direct tegen Mickey zeggen, kan hij zijn lekkere cheesecake showen. Het zou toch super voor hem zijn om samen met jullie te bakken.
Lieve bakgroetjes van een trotse mama.
Sandra
Hi Rutger, heb meegedaan & ben zo benieuwd wanneer de winnaars bekend worden gemaakt. Kan je daar al iets meer over vertellen? Groetjes Nienke
BeantwoordenHoi Nienke. De winnaars hebben afgelopen week persoonlijk bericht gehad. Superleuk dat je meegedaan hebt! Uit alle andere inzendingen kiezen we binnenkort ook nog een aantal winnaars voor leuke prijzen!
Beantwoorden
U kunt niet meer reageren.

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.