Ingrediëntenlijst
  • Verder nodig
  • bakspray
  • chocoladeletter
  • strooigoed

’t Heerlijk avondje is pas echt geslaagd met een zelfgemaakte sinterklaas taart! Voor de basis van deze taart heb ik carrot cake gebakken. De taart is extra op smaak gebracht met speculaaskruiden en er zitten rozijnen en stukjes pecannoten in. Tussen de twee cakes en bovenop zit een heerlijke witte chocolade ganache. Om de sinterklaastaart helemaal af te maken heb ik ‘m versierd met strooigoed en een chocoladeletter. De chocoladeletter kun je kant en klaar kopen, maar het is veel leuker om deze zelf te maken. Om dat te doen heb ik een chocoladeletter vorm gebruikt. Met een cornetje heb ik daar eerst wat lijntjes getempereerde witte chocolade in gemaakt. Vervolgens heb ik de vorm verder gevuld met getempereerde pure chocolade. Je kunt ook zelf een gespoten chocoladeletter maken en die gebruiken als afwerking van de taart. Van dit sinterklaastaart recept kun je zo’n 16 punten snijden. 

Sinterklaas taart maken

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet twee ronde vormen van 20 centimeter doorsnede in en bekleed de bodem met bakpapier.

Doe de zonnebloemolie, lichtbruine basterdsuiker, het zout en de sinaasappelrasp in een kom en klop dit met een (hand)mixer met garde(s) ongeveer 3 minuten. Doe de eieren erbij en mix alles nog kort door. Doe de bloem, het bakpoeder en de speculaaskruiden bij het beslag en roer deze erdoor. Meng tot slot de geraspte wortel, rozijnen en stukjes pecannoot door het beslag.

Verdeel het beslag over de twee bakvormen en strijk het glad. Bak de cakes in 45-55 minuten gaar. Test of de worteltaart gaar is door er met een satéprikker in te prikken. Zit er geen beslag meer aan de prikker als je deze er uit haalt, dan is de taart gaar. Laat de cakes afkoelen in de vorm.

Witte chocolade ganache maken

Doe de slagroom met de honing een pan en breng het mengsel aan de kook. Doe de witte chocolade in een kom en giet de kokende room daaroverheen. Roer het mengsel door tot de chocolade is opgelost. Voeg de boter toe en meng alles met de staafmixer tot een glanzende ganache. Laat deze opstijven in de koelkast.

Bestrijk één van de cakes met de helft van de ganache en plaats daar de andere cake op. Bestrijk ook deze met de ganache, leg de chocoladeletter erop en garneer de sinterklaastaart met strooigoed.

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Baktotaal Bouwhuis

Sponsored
Beoordeel dit recept
Reactie plaatsen
Reacties (8)
Ahoek 2020-12-03 12:16:19

Kan ik ipv die witte chocolade callets ook gewoon een reep witte chocolade doen en die wat verkruimelen?

Beantwoorden
AH
Geerte 2020-11-26 08:18:15

Kunnen de rozijnen ook weggelaten worden, of vervangen door iets anders?

Beantwoorden
GE
Rutger 2020-11-30 08:44:07

Je kunt ze gewoon weglaten. Eventueel kun je iets meer noten gebruiken.

Beantwoorden
Bertha 2020-11-23 13:45:02

leuke taart, maar is 2 eetl. bakpoeder niet te veel?

Beantwoorden
BE
Rutger 2020-11-30 08:55:38

Dat lijkt veel, maar door de zware vulling en wortel heb je het echt wel nodig om een fijn structuur te krijgen.

Beantwoorden
Nadia Turner 2020-11-22 15:38:51

Kan ik deze taart ook als
Cupcakes maken? En zo
Ja wat zijn dan de bak tijden?

Beantwoorden
NA
Rutger 2020-11-30 08:59:39

Check deze cupcakes, die lijken er beste wel op: https://rutgerbakt.nl/cake-recepten/cupcake/recept-makkelijke-carrot-cupcakes-clementine/

Beantwoorden
Evelien 2020-11-22 11:39:24

Heerlijke taart. Ik heb de rozijnen geweekt in likeur en de likeur vervolgens toegevoegd aan de ganache i.p.v. honing.

Beantwoorden
EV
Hanneke 2020-11-23 22:46:14

Evelien, welke likeur heb je gebruikt, ben erg benieuwd, misschien een goede tegenhanger voor het zoet?

Beantwoorden
HA
Danielle 2020-11-22 10:12:56

Hoi! Het recept ziet er top uit, kun je de taart de dag van te voren maken? Hoe bewaar je ‘m? Alvast bedankt!

Beantwoorden
DA
Evelien 2020-11-22 11:40:58

Dat kan zeker, daardoor wordt de taart juist extra smaakvol is mijn ervaring. De cake kun je bewaren buiten de koelkast. Zodra de ganache toegevoegd is bewaar ik de taart in de koelkast.

Beantwoorden
EV
J.Robinson 2020-11-18 18:53:10

leuke taart

Beantwoorden
J.
Henny Berghuis 2020-11-18 15:35:48

Wat een gezellige taart, bedankt voor het leuke recept, deze maak ik voor 5 december, ik heb nu al trek.

Beantwoorden
HE
Rutger 2020-11-22 09:54:27

Heel leuk om te horen! Dankjewel!

Beantwoorden