Een pizza binaca betekent niets anders dan een witte pizza, dus een pizza zonder tomatensaus. Soms wordt er wel een andere topping gebruikt als saus gebruikt, zoals bijvoorbeeld crème fraîche of ricotta, maar bij dit recept is dat niet het geval.

Pizza bianca met burrata

Deze pizza is misschien wel meer een platbrood dan een pizza. Maar wel een hele lekkere! Je serveert ‘m met burrata, dat is een Italiaanse kaas die lijkt op mozzarella. De buitenkant van de bol is mozzarella, vanbinnen is het een mengsel van mozzarella en room. Dat maakt de burrata heerlijk romig en vol van smaak. Probeer of je burrata van buffelmelk kunt krijgen, die is echt het allerlekkerst!

Pizza bianca met burrata
Ingrediëntenlijst
  • Voor de pizza bianca
  • 1 recept pizzadeeg
  • olijfolie
  • verse rozemarijn, alleen de naaldjes
  • grof zeezout
  • Verder nodig
  • semolina of bloem, voor het werkblad
  • burrata, zoveel als je lekker vindt
Broodbakbol banner desktop

Pizza bianca met burrata maken

Maak het deeg volgens dit recept voor pizza deeg. Verdeel het deeg in 4 bollen en laat deze rijzen.

Verwarm de oven, bij voorkeur met pizzasteen (anders met een bakplaat erin), voor op 250 ⁰C. Bestrooi het werkblad met semolina of bloem en druk elk deegbolletje met je handen uit tot een cirkel van ongeveer 30 centimeter. Als je dit lastig vindt, kun je ook een deegroller gebruiken. Leg het deeg met voldoende semolina of bloem eronder op een (snij)plank, zodat je deze straks gemakkelijk in de oven kunt laten glijden. Besprenkel het deeg rijkelijk met olijfolie en strooi daar wat rozemarijnnaaldjes en grof zeezout over. Schuif de pizza op de hete ovensteen of bakplaat en bak de pizza bianca 8-13 minuten.

Snijd intussen de burrata in stukjes en meng deze door elkaar. Snijd de warme pizza bianca in punten en schep op elke punt een flinke lepel van het burrata mengsel.

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (1)
Marja 2019-10-06 08:57:32

Hoi Rutger,
Burrata is toch zooooooo lekker en ook ongetwijfeld op deze “pizza”. Mag ik vragen waar jij de burrata koopt? De diverse supermarkten in mijn woonplaats hebben het niet en zelfs de kaashakker heeft het niet. Dus ik weet niet hoe ik hier aan moet komen. Wellicht heb jij een tip? Alvast bedankt. Tot de volgende keer.
Hartelijke groetjes en een fijne Zondag.

Beantwoorden
MA
Rutger 2019-10-06 18:11:18

Hoi! Wij hebben hier een wat grotere AH en die heeft het gewoon en anders heeft mijn kaasboer het ook inderdaad. Een andere tip heb ik helaas niet. Misschien kunnen ze het voor je bestellen?

Beantwoorden

U kunt niet meer reageren.