Ingrediëntenlijst
  • Voor de wentelteefjes
  • 2 eieren
  • 250 ml melk
  • 6-8 sneden brioche
  • Voor de compote
  • 250 gr rood (diepvries)fruit
  • ½ citroen, sap
  • 2 – 3 el suiker
  • 2 tl maïzena
  • 2 el water
  • Verder nodig
  • boter, om in te bakken
  • 40 gr fijne suiker
  • ½ tl kaneelpoeder

Wentelteefjes, pain perdu, French toast, allemaal benamingen voor dit onwijs makkelijke en lekkere gerechtje. Meestal worden ze als ontbijt gegeten, maar ook als dessert misstaan wentelteefjes echt niet! Wat dacht je bijvoorbeeld van deze suikerbroodwentelteefjes met kaneelijs als dessert?

In het recept dat ik vandaag met jullie deel maak ik wentelteefjes van brioche en serveer ik er een hele makkelijke fruitcompote bij. Het briochebrood geeft een extra lekkere smaak aan de wentelteefjes. Je kunt het maken met gekochte brioche of met zelfgebakken brioche, bijvoorbeeld van dit recept. De compote maak je heel makkelijk van rood diepvriesfruit. Met dit ontbijt kan je dag niet meer stuk!

Bereiding: Wentelteefjes van brioche met makkelijke compote

Begin met de compote. Doe het rode fruit met de suiker en het citroensap in een pannetje en breng dit al roerend op middelhoog vuur aan de kook. Laat het zo’n 5 minuten zachtjes koken. Meng de maïzena met het water en giet dit al roerend bij de compote. Breng de compote al roerend nog kort aan de kook en haal hem dan van het vuur.

Doe de eieren en de melk in een platte schaal met opstaande rand en klop het door elkaar. Week de sneden brioche in het eimengsel, maar niet te lang: het brood mag niet uit elkaar vallen.

Smelt in een koekenpan wat boter en bak de wentelteefjes daarin tot ze aan beide zijden goudbruin zijn. Meng de suiker met de kaneel en bestrooi de warme wentelteefjes met de kaneelsuiker. Serveer de wentelteefjes met de compote.

Foto: Erik Spronk

 

Beoordeel dit recept
Reactie plaatsen
Reacties (1)
Arja 2018-01-19 09:08:56

Een luxe ontbijtje voor zondag :-)

Beantwoorden
AR