Dit is een heel makkelijk dessertrecept en altijd door iedereen geliefd. Je hoeft er eigenlijk niks aan voor te bereiden en binnen een kwartier heb je een superlekker dessert op tafel staan. In plaats van suikerbrood kan je ook wentelteefjes maken van rozijnenbrood, kerstbrood of brioche, maar voor mij is deze versie met suikerbrood echt nummer 1!

Wentelteefjes van suikerbrood met kaneelijs
Wentelteefjes van suikerbrood met kaneelijs
Ingrediëntenlijst
  • Voor de wentelteefjes
  • 2 eieren
  • 250 ml melk
  • 6-8 sneden suikerbrood
Bijbels korting desk
makkelijke bakboek mob

Wentelteefjes suikerbrood recept

Doe de eieren en de melk in een platte schaal met opstaande rand en klop het door elkaar. Week de sneden suikerbrood in het eimengsel, maar niet te lang: het brood mag niet uit elkaar vallen.

Smelt in een koekenpan de boter en bak de wentel teefjes daarin tot ze aan beide zijden goudbruin zijn. Meng de suiker met de kaneel en bestrooi de warme wentelteefjes met de kaneelsuiker. Serveer de wentelteefjes (lauw)warm met het kaneelijs en desgewenst met gekarameliseerde appel.

Foto’s: Erik Spronk

Dit artikel kan affiliatielinks bevatten. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als jij via deze links iets koopt, zonder extra kosten voor jou.
Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (3)
Marjon Blokland 2016-12-12 20:41:43

Leuk om te zien. Dit is precies wat ik als makkelijk dessert op 2e kerstdag ga maken (meer samenstellen). Alleen worden de appeltjes in de pan ook nog een beetje verwend met calvados. Zelf vind ik het kaneelijs van de appie zelf heel goed te doen.

Beantwoorden
MA
Rutger 2016-12-12 20:47:22

Dat klinkt heerlijk met de calvados! Amaretto doet het er ook erg goed bij!

Beantwoorden
Joke 2016-12-14 18:35:52

Ooooooooo, jammy!
Vandaag recept uitgeprint, in de keuken opgehangen en gemaakt.
Snel en makkelijk
Al rondkijkend in onze provisiekast zag ik nog een fles (sinaasappel) Cointreau staan.
Dit over de wentelteefjes gesprenkeld. In 1 woord..... heerlijk
Volgende keer ga ik het eens proberen met wat hazelnotenlikeur, koffielikeur of Bailey's of .....
Niet te vaak natuurlijk want het is en blijft niet alleen heel lekker maar ook een flinke calorieënbom. :)

Dank je wel voor het recept Rutger.

Beantwoorden
JO
Rutger 2016-12-15 21:14:24

Wat een lekkere toevoeging Joke! Dankjewel!

Beantwoorden
Robertjan 2020-12-22 20:25:12

Is het handig het wentelteefjes vooraf te maken en na het gourmetten even op te warmen in de oven?

Wilde al wentelteefjes maken van Fries suikerbrood maar van oliebollen lijkt mij ook lekker

Beantwoorden
RO
Rutger 2020-12-30 10:36:15

Het lekkerst vind ik zelf als ze versgebakken zijn, maar je kunt ze eventueel ook later weer opwarmen.

Beantwoorden

U kunt niet meer reageren.