- Voor de wentelteefjes
- 2 eieren
- 250 ml melk
- 6-8 sneden suikerbrood
- Verder nodig
- boter, om in te bakken
- 75 gr fijne suiker
- 1 tl kaneel
- kaneelijs
- gekaramelliseerde appel, optioneel
Dit is een heel makkelijk dessertrecept en altijd door iedereen geliefd. Je hoeft er eigenlijk niks aan voor te bereiden en binnen een kwartier heb je een superlekker dessert op tafel staan. In plaats van suikerbrood kan je ook wentelteefjes maken van rozijnenbrood, kerstbrood of brioche, maar voor mij is deze versie met suikerbrood echt nummer 1!
Wentelteefjes suikerbrood recept
Doe de eieren en de melk in een platte schaal met opstaande rand en klop het door elkaar. Week de sneden suikerbrood in het eimengsel, maar niet te lang: het brood mag niet uit elkaar vallen.
Smelt in een koekenpan de boter en bak de wentel teefjes daarin tot ze aan beide zijden goudbruin zijn. Meng de suiker met de kaneel en bestrooi de warme wentelteefjes met de kaneelsuiker. Serveer de wentelteefjes (lauw)warm met het kaneelijs en desgewenst met gekarameliseerde appel.
Foto’s: Erik Spronk


