- Voor de wentelteefjes
- 2 eieren
- 250 ml melk
- 6-8 sneden suikerbrood
- Verder nodig
- boter, om in te bakken
- 75 gr fijne suiker
- 1 tl kaneel
- kaneelijs
- gekaramelliseerde appel, optioneel
Dit is een heel makkelijk dessertrecept en altijd door iedereen geliefd. Je hoeft er eigenlijk niks aan voor te bereiden en binnen een kwartier heb je een superlekker dessert op tafel staan. In plaats van suikerbrood kan je ook wentelteefjes maken van rozijnenbrood, kerstbrood of brioche, maar voor mij is deze versie met suikerbrood echt nummer 1!


Wentelteefjes suikerbrood recept
Doe de eieren en de melk in een platte schaal met opstaande rand en klop het door elkaar. Week de sneden suikerbrood in het eimengsel, maar niet te lang: het brood mag niet uit elkaar vallen.
Smelt in een koekenpan de boter en bak de wentel teefjes daarin tot ze aan beide zijden goudbruin zijn. Meng de suiker met de kaneel en bestrooi de warme wentelteefjes met de kaneelsuiker. Serveer de wentelteefjes (lauw)warm met het kaneelijs en desgewenst met gekarameliseerde appel.
Foto’s: Erik Spronk
Delen met vrienden:
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Telegram (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
Gerelateerd
Leuk om te zien. Dit is precies wat ik als makkelijk dessert op 2e kerstdag ga maken (meer samenstellen). Alleen worden de appeltjes in de pan ook nog een beetje verwend met calvados. Zelf vind ik het kaneelijs van de appie zelf heel goed te doen.
Beantwoorden
Ooooooooo, jammy!
Vandaag recept uitgeprint, in de keuken opgehangen en gemaakt.
Snel en makkelijk
Al rondkijkend in onze provisiekast zag ik nog een fles (sinaasappel) Cointreau staan.
Dit over de wentelteefjes gesprenkeld. In 1 woord..... heerlijk
Volgende keer ga ik het eens proberen met wat hazelnotenlikeur, koffielikeur of Bailey's of .....
Niet te vaak natuurlijk want het is en blijft niet alleen heel lekker maar ook een flinke calorieënbom. :)
Dank je wel voor het recept Rutger.
BeantwoordenIs het handig het wentelteefjes vooraf te maken en na het gourmetten even op te warmen in de oven?
Wilde al wentelteefjes maken van Fries suikerbrood maar van oliebollen lijkt mij ook lekker
BeantwoordenHet lekkerst vind ik zelf als ze versgebakken zijn, maar je kunt ze eventueel ook later weer opwarmen.
Beantwoorden
