Bij sorbetijs denk je vaak aan fruitsmaken, maar wist je dat je ook met chocolade heerlijke sorbet kunt maken. Dit is mijn favoriete basisrecept voor sorbet van witte chocolade. Aan het suikerwater kun je ook smaakstoffen toevoegen, zoals bijvoorbeeld het merg van een vanillestokje of enkele kardemompeulen (die je er na het koken weer uit zeeft). Dit geeft het witte chocolade ijs nog meer smaak! Zelf vind ik deze chocolade sorbet het lekkerst met verse frambozen, maar ook met ander vers zomerfruit is dit ijs waanzinnig lekker!

- Voor de witte chocolade sorbet
- 2 blaadjes gelatine
- 200 gr witte chocolade
- 500 ml water
- 60 gr suiker
- Verder nodig
- frambozen
Sorbet witte chocolade maken
Week de gelatineblaadjes minimaal 10 minuten in koud water. Hak de witte chocolade grof en doe deze in een kom of litermaat.
Verwarm de 500 milliliter water met de suiker in een steelpan tot de suiker opgelost is. Haal de pan van het vuur en los de geweekte gelatineblaadjes op in het suikerwater. Giet het suikerwater vervolgens op de witte chocolade en roer door tot alle chocolade gesmolten is.
Laat het sorbetmengsel afkoelen. Tijdens het afkoelen komt er een dun laagje witte chocolade bovendrijven. Dit kun je voorkomen door het mengsel regelmatig door te roeren of door het – wanneer alles op kamertemperatuur is – met een staafmixer kort te emulgeren. Zet het sorbetmengsel enkele uren (of een nacht) in de koelkast.
Draai het sorbetmengsel in een ijsmachine tot witte chocolade sorbetijs. Bewaar het ijs na het draaien in de vriezer en zet het 15 minuten voordat je het gaat serveren in de koelkast, zodat het iets zachter kan worden. Garneer de sorbet van witte chocolade met verse frambozen.
Foto: Erik Spronk
Delen met vrienden:
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Telegram (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
Gerelateerd
Als je nu geen ijsmachine hebt... kan ik dan een keukenmachine gebruiken voor het draaien tot sorbetijs?
Beantwoorden
Ik zie zelfvriezende ijsmachines staan. Kan dat daar ook in of alleen met een machine waarvan de bak vantevoren in de vriezer moet?
BeantwoordenU kunt niet meer reageren.

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.