Super makkelijk en onwijs lekker, dat zijn deze sunrise-ijsjes met aardbei en sinaasappel. De waterijsjes zijn fris en fruitig, wat ze perfect maakt als verfrissing na een zwoele zomerdag. Doordat er slechts twee eetlepels honing aan het verse fruit is toegevoegd zijn deze aardbeien ijsjes ook nog eens redelijk gezond. Verantwoorde verkoeling dus!
- Voor de aardbei-sinaasappelijsjes
- 250 gr aardbeien, schoongemaakt en in stukjes
- 2 el honing
- 250 ml versgeperst sinaasappelsap
Bereiding: Sunrise-ijsjes met aardbei en sinaasappel
Pureer de aardbeien met 1 eetlepel honing met een staafmixer of in een blender. Als je wilt kun je het mengsel daarna zeven, zo verwijder je de meeste pitjes. Mix het sinaasappelsap met de andere eetlepel honing.
Vul de ijsvormpjes voor de helft met sinaasappelsap en schenk daar vervolgens de gepureerde aardbeien op. Steek stokjes in de vormpjes en zet de ijsjes minimaal een halve dag in de vriezer.
Foto: Erik Spronk
Delen met vrienden:
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Telegram (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
Gerelateerd
U kunt niet meer reageren.
Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.