Het is één van mijn favoriete ijscoupes als ik bij een ijssalon ben: spaghetti ijs. Het concept is eigenlijk heel simpel; sliertjes vanille-ijs, aardbeiensaus, verse aardbeien, slagroom en wat geraspte witte chocolade. Misschien is het net als het echte Italiaanse eten lekker door z’n eenvoud. Vandaag laat ik je zien dat je spaghetti ijs heel goed zelf kunt maken. Het enige wat je er voor nodig hebt is een pureeknijper, zodat je van het vanille-ijs sliertjes kunt maken. Het ijs voor dit recept kun je zelf maken of gewoon kopen.
- Voor de aardbeiensaus
- 200 gr aardbeien
- 100 gr geleisuiker
- sap van ¼ citroen
- Verder nodig
- 3 bollen vanille-ijs, per persoon
- opgeklopte slagroom
- stukjes aardbei
- geraspte witte chocolade
Spaghetti ijs maken
Begin met het maken van de aardbeiensaus, deze moet namelijk afgekoeld zijn voordat je ‘m gaat gebruiken. Maak de aardbeien schoon, verwijder de kroontjes en snijd de aardbeien in stukjes. Doe de aardbeienstukjes met de geleisuiker en het citroensap in een steelpannetje en breng dit al roerend aan de kook. Laat het ongeveer 3 minuten doorkoken en roer het daarbij af en toe door. Giet de aardbeien door een fijne zeef en druk ze er met de bolle kant van een lepel door, zodat de pitjes achterblijven. Laat de aardbeiensaus afkoelen.
Zet het vanille-ijs een half uur voordat je het gaat gebruiken in de koelkast, zodat het ijs iets zachter wordt. Spuit of schep een flinke klodder slagroom op het midden van een dessertbordje. Doe de bollen één voor één in de pureeknijper en knijp deze boven de slagroom tot ‘spaghetti’. Garneer het spaghetti ijs met de aardbeiensaus, stukjes verse aardbei en de geraspte witte chocolade.
Foto: Erik Spronk
Delen met vrienden:
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Telegram (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
Gerelateerd
Oh, deze moet ik maken! Dit kocht ik altijd in Duitsland toen ik daar stage liep. Verrukkelijk!! Bedankt!
BeantwoordenU kunt niet meer reageren.
Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.