Ingrediëntenlijst
  • Voor het mascarpone ijs
  • ½ vanillestokje
  • 100 ml slagroom
  • 150 ml melk
  • 50 gr honing
  • 2 eidooiers
  • 75 gr suiker
  • 250 gr mascarpone

Mascarpone ijs is heerlijk vol van smaak en past heel goed bij bereidingen van fruit. Samen met Maarten van koken voor vrienden heb ik dit recept bedacht. Het mascarpone ijs recept is van mijn hand en de gestoofde steenvruchten met onder andere steranijs zijn bedacht door Maarten. Zorg dat je met het maken van het mascarpone ijs een dag eerder begint, zodat de ijsmix een nachtje kan rijpen in de koelkast. Voor dit recept heb je wel een ijsmachine nodig. Wil je alvast naar het recept voor de gestoofde steenvruchten? Dat vind je hier!

Bereiding: Mascarpone ijs

Schraap het merg uit het vanillestokje en doe deze samen met de slagroom, melk en honing in een steelpan. Breng dit aan de kook. Doe de eidooiers met de suiker in een kom en klop dit kort door. Schenk het kokende mengsel al roerend op de eidooiermassa en klop alles goed door. Giet het mengsel terug in de pan. Verwarm het op laag vuur en blijf roeren tot het mengsel dikker begint te worden.

Om te controleren of het goed is, doop je een spatel in de custard en trek je er met je vinger een streep doorheen; als de custard niet meer doorloopt, is deze goed. De temperatuur moet ongeveer 80-82 ᵒC zijn, laat het mengsel vooral niet koken. Haal de custard van het vuur en schenk deze (eventueel door een zeef) in een kom. Voeg de mascarpone toe aan het mengsel en meng alles met een staafmixer tot een glad geheel. Dek de ijsbasis af met plasticfolie en laat deze helemaal afkoelen in de koelkast. Het lekkerste wordt het ijs als je de ijsmix een nacht laat rusten in de koelkast.

Draai de ijsmix volgens de gebruiksaanwijzing van je ijsmachine tot een glad mascarpone ijs.

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen
Bekijk voordat je een reactie achterlaat eerst de veelgestelde bakvragen en de eerdere reacties.
Reacties (2)
Maes Sonia 2019-09-12 10:35:59

Hoi Rutger,

Weer eens bedankt voor die heerlijke allegaartjes.
Groetjes uit Belgie
Sonia

Beantwoorden
MA
Elke 2022-06-08 20:32:12

Helaas werkt de link naar de gestoofde steenvruchten niet?

Beantwoorden
EL