Ingrediëntenlijst
  • Voor het bananenijs
  • 400 gr rijpe banaan, gewicht zonder schil
  • 200 gr ongezoete kokosyoghurt, koud
  • 1-2 el vloeibare honing
  • Verder nodig
  • 2-3 Eat Natural bars, Protein Packed met gezouten karamel en pinda’s
  • 50 gr (extra) pure chocolade
  • handje ongezouten pinda’s, optioneel

Wil je makkelijk bananenijs maken? In dit recept laat ik je zien hoe je bananenijs zonder ijsmachine kunt maken. Daarnaast is het ijs ook nog eens gezond, het bevat enkel bananen, kokosyoghurt en een klein beetje honing. De smaak van kokosyoghurt vind ik erg lekker bij de banaan passen, maar je kunt ook een andere soort yoghurt gebruiken. Je kunt er ook nog voor kiezen om wat geraspte kokos of cacaopoeder door het ijs te mengen. Om het ijs om te toveren tot een waanzinnig lekker dessert heb ik het gegarneerd met stukjes pinda-karamelreep, gesmolten pure chocolade en wat extra pinda’s. Van dit makkelijke bananenijs recept kun je met 4-6 personen genieten.

Makkelijk bananenijs met karamel-pinda-bars

Repen van Eat Natural

Om het ijs helemaal af te maken heb ik de karamel-pindarepen van Eat Natural gebruikt. Deze worden met de hand gemaakt in de makery van Eat Natural in Essex. Voor de repen worden enkel natuurlijke en kwalitatief goede ingrediënten gebruikt. Eat Natural heeft een heel assortiment aan heerlijke repen. Normaal eet ik die vooral als tussendoortje (die met abrikoos en yoghurt is mijn favoriet), maar het is ook erg lekker om ze te verwerken in een recept. Door de repen in stukjes te snijden maak je heel makkelijk lekkere pinda-karamelchunks die heerlijk smaken in combinatie met het bananenijs en de gesmolten chocolade. In plaats van deze repen kun je ook een andere smaak gebruiken, zoals de versie met cranberry’s, macadamia’s en pure chocolade.

Makkelijk bananenijs met karamel-pinda-bars

Gezond bananenijs maken zonder ijsmachine

Begin voor dit recept een avond van tevoren. Snijd de bananen in plakjes en doe deze in een afgesloten bakje of zakje in de diepvries.

Doe voor het ijs de bevroren plakjes banaan, de koude kokosyoghurt en de honing in een keukenmachine met messen. Mix alles door elkaar tot een glad mengsel. De bevroren plakjes banaan zorgen ervoor dat het mengsel in een smeuïg bananenijs verandert. Je kunt het ijs rechtstreeks uit de keukenmachine serveren of je kunt het nog 1-2 uur in de vriezer zetten. Het ijs wordt dan nog iets steviger waardoor je er mooie bolletjes van kunt scheppen.

Breek de (extra) pure chocolade in stukjes en smelt deze au bain-marie of in de magnetron. Snijd de Eat Natural bars in stukjes en hak de pinda’s (als je die gebruikt) grof. Schep het ijs in een kommetje, strooi daar de pinda-karamel chunks en de gehakte pinda’s over en besprenkel het met wat gesmolten chocolade.

Foto’s: Erik Spronk

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Eat Natural

Sponsored
Beoordeel dit recept
Reactie plaatsen
Reacties (0)