Deze ijsjes met ananas en kokos smaken naar een tropische cocktail, waardoor je je tijdens het eten ervan even op een zonnig strand waant. Heerlijk! De ijsjes zijn extra lekker doordat ze na het invriezen nog in de chocolade zijn gedoopt en zijn bestrooit met geraspte kokos. Met deze ananasijsjes in de vriezer mag de zomer nog heel lang duren!
- Voor 4-6 ijsjes
- 250 gr verse ananas, schoongemaakt en in stukjes
- 125 ml kokosmelk
- ½ limoen, sap
- 2-3 el honing
- Verder nodig
- ijsvormpjes en stokjes
- 100 gr pure chocolade, gesmolten
- 1 el geraspte kokos
IJsjes met ananas en kokos
Doe de stukjes ananas, de kokosmelk, het limoensap en de honing in een blender en blend dit tot een glad geheel. Dit kun je ook in een maatbeker met de staafmixer doen, of in een keukenmachine met messen. Doe het mengsel in de vormpjes, steek de stokjes erin en zet de ijsjes minimaal een nacht in de vriezer.
Doe de gesmolten chocolade in een glas of mok, die net breed genoeg is om de ijsjes in te kunnen dopen. Haal de ijsjes met ananas en kokos voorzichtig uit hun vormpjes en doop ze in de gesmolten chocolade. Bestrooi ze direct daarna met de geraspte kokos. Doe dit heel snel, de chocolade wordt heel snel hard omdat de ijsjes bevroren zijn. Als je te lang wacht blijft de kokos niet meer zitten op de chocolade. Serveer de ijsjes direct of bewaar ze tot gebruik in de vriezer.
Foto: Erik Spronk
Delen met vrienden:
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Telegram (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
Gerelateerd
U kunt niet meer reageren.
Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.