Dit honing-yoghurtijs komt uit het boek IJs in elk seizoen van Modeste Herwig. Het frisse ijs heeft wel wat weg van frozen yoghurt en smaakt erg goed in combinatie met de hazelnoten en chocolade. Het is één van de 40 verfrissende ijsrecepten die je Modeste’s boek kunt vinden.

Honing-yoghurtijs met hazelnoten

Sommige recepten zijn bekend, andere erg verrassend. Wat denk je bijvoorbeeld van roomijs met appel & geurgeranium, yoghurtijs met gele bietjes & sinaasappel en ijslolly’s met prosecco & bloemen. Zeker die laatste wil ik zeker nog een keer maken!

Honing-yoghurtijs met hazelnoten
Ingrediëntenlijst
  • Voor het ijs
  • 600 ml volle yoghurt
  • 250 ml slagroom
  • 2 el fijne kristalsuiker
  • 150 ml vloeibare honing
  • 95 gr hazelnoten, geroosterd en fijngehakt
  • 2 el cacao
  • pure chocolade, fijngehakt
Broodbakbol banner desktop
nieuwsbrief zomers e-book mobiel

Honing-yoghurtijs met hazelnoten

Roer de honing door de yoghurt. Klop de slagroom stijf met de suiker en schep de slagroom door de yoghurt. Klop luchtig met een garde.

Leg een rijstrand (of andere vorm) alvast in de vriezer om koud te worden. Giet het yoghurtmengsel in een ijsmachine en draai het tot ijs. Laat de machine niet te lang draaien, zodat het mengsel nog vrij zacht is.

Vul de rijstrand (of andere vorm) met het ijs en druk het goed tegen de randen, dit gaat makkelijk met de bolle kant van een eetlepel. Strooi de cacao over het ijs en roer met een vork zodat er een gemarmerd effect ontstaat. Dek het ijs af met plasticfolie en ze het in de vriezer. Het duurt ongeveer 6 uur voor het ijs goed bevroren is.

Haal de vorm uit de vriezer en houd even onder warm water, zodat het ijs makkelijk loslaat. Stort het ijs op een schaal en bestrooi met hazelnoot- en chocoladestukjes.

Nieuwsgierig geworden naar IJs in elk seizoen? Kijk hier voor meer informatie!

IJs in elk seizoen

Foto’s: Erik Spronk

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (3)
Tessa 2017-08-16 08:00:14

Hoe heb je die ringvormen op het ijs gekregen.Lijkt me heel lekker ga het vandaag proberen.

Beantwoorden
TE
Rutger 2017-08-16 08:44:44

Hoi Tessa! De ijsmassa heb ik ingevroren in een siliconen vorm waarin die ringen zaten. Het is deze vorm: https://www.kookwinkel.nl/silikomart-professional-vague-bakvorm-o-20-cm-silicone-wit

Beantwoorden
Annie 2017-08-16 21:36:42

Hoi Rutger, ik zou deze ijstaart graag een keer willen maken maar heb helaas geen ijsmachine.. is er een andere manier om de ijstaart toch te maken? Groetjes.

Beantwoorden
AN
Rutger 2017-08-23 17:28:01

Dat wordt wel wat lastiger. Je kunt het mengsel invriezen en ieder half uur dooerroeren met een vork, maar je krijgt dan wel een minder lekkere structuur en kristalvorming in het ijs.

Beantwoorden
Tessa 2017-08-21 14:06:48

Wat een heerlijk en makkelijk te maken recept.Het kostte me meer moeite om de gebruiksaanwijzing te lezen van de sorbettiere(in het Frans) dan het ijs te maken.Trouwens een aanrader de sorbettiere van magimix.Dit recept gaat in mijn verzameling honingrecepten en wordt hier internationaal gedeeld.Engelsen,Ieren,Australiërs,Belgen,Fransen en Nederlanders.

Beantwoorden
TE
Rutger 2017-08-23 17:17:17

Super leuk om te horen!

Beantwoorden

U kunt niet meer reageren.