Ingrediëntenlijst
  • Voor de suikersiroop
  • 200 ml water
  • 80 gr suiker
  • 30 gr dextrose (druivensuiker)
  • Verder nodig
  • 500 gr aardbeien, schoongemaakt
  • ½ citroen, sap

De smaak van deze aardbeiensorbet is op en top zomer, wie wordt daar niet gelukkig van? Dit aardbeienijs wordt gemaakt van heel veel verse aardbeien met daarbij wat suikersiroop. Om te zorgen dat de aardbeien sorbet niet te hard wordt heb ik dextrose (druivensuiker) toegevoegd aan de suikersiroop, dat heeft een smeltpuntverlagende werking. Je kunt het in de meeste supermarkten vinden bij de natuurproducten. Je kunt ook 1 eiwit toevoegen aan de ijsmix, dat zorgt voor een betere binding en maakt het ijs nog luchtiger en makkelijker schepbaar. Zelf ben ik alleen niet zo’n fan van rauwe eieren in recepten verwerken, zeker niet bij iets wat vooral in de zomer (en dus met warmte) gemaakt en gegeten wordt.

Bereiding: Aardbeiensorbet

Doe het water, de suiker en dextrose in een steelpan en breng dit aan de kook. Laat de suikersiroop zo’n 3 minuten doorkoken en laat het vervolgens helemaal afkoelen.

Doe de suikersiroop samen met de aardbeien en het citroensap in een blender en pureer alles tot een egale massa. Laat het mengsel een nacht rijpen in de koelkast en draai het de volgende dag in een ijsmachine tot sorbetijs. Maak de aardbeiensorbet niet te lang van te voren. Als je het sorbetijs te lang in de vriezer bewaard kunnen er ijskristallen ontstaan die het ijs minder lekker maken.

Foto: Erik Spronk

Sponsored
Beoordeel dit recept
Reactie plaatsen
Reacties (1)
Christa 2018-12-06 18:03:53

Nog een tip om het aardbeiensorbetijs smeuig te maken: 1 blaadje gelatine door de suikersiroop als het een beetje is afgekoeld.

Beantwoorden
CH
Rutger 2018-12-11 11:43:52

Goede tip! Dankjewel!

Beantwoorden