Ingrediëntenlijst
  • Voor de droge ingrediënten
  • 300 gr bloem
  • 150 gr suiker
  • 4 tl bakpoeder
  • ½ tl zout
  • Voor de natte ingrediënten
  • 2 eieren
  • 200 ml melk
  • 100 ml neutrale olie
  • 1 1/2 tl vanille-extract
  • 1 sinaasappel, rasp
  • Voor de vulling
  • 150 gr pure chocolade, grof gehakt (of chocoladecallets)

Muffins behoeven volgens mij geen uitgebreide introductie. Iedereen kent ze wel! De subtiele sinaasappelsmaak in deze muffins past erg goed bij de chocolade. Deze sinaasappel chocolade muffins zijn perfect voor bij een lekkere beker koffie!

Bereiding: Muffins met sinaasappel en chocoladestukjes

Verwarm de oven voor op 200 °C. Plaats 12 papieren muffinvormpjes in een muffinblik.

Meng in een kom alle droge ingrediënten door elkaar. Meng in een andere kom de natte ingrediënten. Doe de natte ingrediënten bij de droge en meng dit tot een mooi beslag. Spatel tot slot de chocolade door het beslag en vul ieder vormpje daarmee tot bijna bovenaan.

Bak de muffins in 20 tot 25 minuten goudbruin en gaar. Haal ze uit de vorm en laat ze afkoelen op een rooster.

Muffins met sinaasappel en chocoladestukjes

Foto’s: Erik Spronk

Sponsored
Beoordeel dit recept
Reactie plaatsen
Reacties (8)
Marianne 2018-11-14 10:12:12

Rutger, zou ik hier ook mokkaboontjes doorheen kunnen doen i.p.v gewone chocolade?

Zien er heerlijk uit.

Beantwoorden
MA
Rutger 2018-11-19 14:44:59

Dat kan zeker! Klinkt erg lekker!

Beantwoorden
Ilse 2018-09-09 18:21:09

Heerlijk en luchtige cakejes! Geweldig basisrecept. Ik heb er stukjes appel aan toegevoegd en de chocolade gehalveerd. Deze ga ik absoluut vaker maken!

Beantwoorden
IL
pauline 2018-07-24 14:05:29

Ik vond ze toch niet zo luchtig geworden als ik had verwacht, ondanks de bakpoeder. Wel lekker :)

Beantwoorden
PA
Ellis 2018-07-19 08:44:39

Wat gebruik jij als ‘neutrale’ olie?

Beantwoorden
EL
Rutger 2018-07-23 08:06:03

Meestal zonnebloemolie

Beantwoorden
Marianne 2017-07-01 22:49:04

Rutger, moet ik ook het sap van de sinaasappel in de muffins gebruiken?
Groetjes, Marianne

Beantwoorden
MA
Rutger 2017-07-03 07:58:41

In dit recept gebruik je alleen de sinaasappelrasp.

Beantwoorden
Mar 2016-09-03 13:07:56

Kan ik hier ook gewoon een cake van maken, door een bakblik ipv muffin vormpjes te gebruiken?

Beantwoorden
MA
Rutger 2016-09-04 11:14:39

Dat kan, alleen moet je dan wel de baktijd wat verlengen.

Beantwoorden
Ria & Laura | liefdevoorbakken 2016-05-30 23:19:18

Ziet er goed uit!!

Beantwoorden
RI
Tjalline 2016-05-30 10:10:07

4 tl bakpoeder?? weet je het zeker? lijkt me erg veel of moet het 4 gram zijn?

Beantwoorden
TJ
Rutger 2016-05-30 15:23:57

4 tl bakboeder klopt wel, dan worden ze lekker luchtig en mooi rond van boven.

Beantwoorden