- Voor de droge ingrediënten
- 300 gr bloem
- 150 gr suiker
- 4 tl bakpoeder
- ½ tl zout
- Voor de natte ingrediënten
- 2 eieren
- 200 ml melk
- 100 ml neutrale olie
- 1 1/2 tl vanille-extract
- 1 sinaasappel, rasp
- Voor de vulling
- 150 gr pure chocolade, grof gehakt (of chocoladecallets)
Muffins behoeven volgens mij geen uitgebreide introductie. Iedereen kent ze wel! De subtiele sinaasappelsmaak in deze muffins past erg goed bij de chocolade. Deze sinaasappel chocolade muffins zijn perfect voor bij een lekkere beker koffie!
Sinaasappel muffins met chocolade maken
Verwarm de oven voor op 200 °C. Plaats 12 papieren muffinvormpjes in een muffinblik.
Meng in een kom alle droge ingrediënten door elkaar. Meng in een andere kom de natte ingrediënten. Doe de natte ingrediënten bij de droge en meng dit tot een mooi beslag. Spatel tot slot de chocolade door het beslag en vul ieder vormpje daarmee tot bijna bovenaan.
Bak de muffins in 20 tot 25 minuten goudbruin en gaar. Haal ze uit de vorm en laat ze afkoelen op een rooster.
Foto’s: Erik Spronk




