Zelf muffins bakken
Muffins zijn heerlijke kleine snacks voor tussendoor, maar ook als ontbijt, lunch of borrelhapje kun je ze prima gebruiken. In Nederland worden cupcakes en muffins nogal eens met elkaar verward. Waar cupcakes de structuur hebben van een cake, zijn muffins meer een mix tussen cake en brood. Ga je zelf muffins bakken, dan gebruik je minder suiker en boter dan bij een cupcake. Handig bij muffins is dat je het beslag niet lang hoeft te mixen, goed door elkaar mengen is voldoende.
Zoete of hartige muffins bakken
Met een basis muffin recept kun je eindeloos variëren. Ga je voor een zoete muffin, bijvoorbeeld witte chocolade muffins met kersen of muffins met blauwe bessen? Ook kan je veel verschillende hartige muffins bakken en deze zo gezond maken als je zelf wilt. Voeg bijvoorbeeld bacon, kaas, ei of groenten toe aan het muffinbeslag. Andere lekkere opties zijn zalm, roomkaas of tomaten.
Meer inspiratie opdoen?
Ben je op zoek naar meer recepten voor gezonde muffins of andere lekkere muffin recepten? In mijn Hartige bakboek vind je veel verschillende recepten, waaronder heerlijke recepten voor hartige muffins.