Ingrediëntenlijst
  • Voor het beslag
  • 300 gr bloem
  • 4 tl bakpoeder
  • ½ tl zout
  • 2 eieren
  • 200 ml karnemelk
  • 100 ml zonnebloemolie
  • peper
  • Voor de vulling
  • 1 rode paprika
  • 150 gr chorizo worst, in stukjes
  • 2 tl fijne mosterd

Bij muffins denk je misschien aan zoete cakejes, maar dat is zeker niet altijd het geval. Dit recept is voor hartige muffins, perfect voor bij de borrel of als tussendoortje. In Het hartige bakboek heb ik verschillende recepten staan voor hartige muffins. Deze variant met chorizo en paprika is mijn persoonlijke favoriet! Met dit hartige muffins recept bak je er 12. Wil je meer hartige bakinspiratie en recepten? Check dan Het hartige bakboek!

Het hartige bakboek

Bereiding: Hartige muffins met chorizo en paprika

Houd de rode paprika met een vork of tang boven een gaspit tot hij aan alle kanten zwart is. Doe de paprika in een plastic zakje en laat hem afkoelen. Verwijder het vel en de zaadlijsten van de afgekoelde paprika en snijd hem in stukjes.

Verwarm de oven voor op 200 °C en doe 12 papieren muffinvormpjes in een muffinblik.

Meng de bloem, het bakpoeder en wat zout en peper in een kom door elkaar. Doe vervolgens de eieren, karnemelk en zonnebloemolie erbij en meng alles kort door, tot het net gemengd is. Meng de stukjes geroosterde paprika, chorizo en de fijne mosterd door het muffinbeslag.

Vul elk muffinvormpje met beslag tot bijna bovenaan en bak de muffins in 20 tot 30 minuten goudbruin en gaar. Haal de muffins uit het muffinblik en laat ze afkoelen op een rooster.

Foto: Harold Pereira

Sponsored
Beoordeel dit recept
Reactie plaatsen
Reacties (1)
Jacolien 2020-02-12 18:22:49

Lijkt me heerlijk. Heb je een tip hoe je de paprika zonder gaspit klaar kunt maken? Grillen in de oven bijvoorbeeld?

Beantwoorden
JA
Rutger 2020-02-17 08:53:48

Je kunt de paprika inderdaad onder de grill leggen in de oven. Draai 'm tussendoor dan wel een paar keer om.

Beantwoorden