De combinatie van chocolade en mint vind ik altijd heel lekker. Op zoek naar een manier om deze twee smaken in een recept te krijgen bedacht ik deze brownies met after eight. Het recept is gebaseerd op mijn recept voor de ultieme brownies, maar dan dus verrijkt met stukjes mint-chocolade. Deze brownies met mint zijn superlekker, maar snijd ze niet te groot, ze zijn behoorlijk machtig.

After eight brownies – recept
Ingrediëntenlijst
  • Voor de after eight brownies
  • 225 gr boter
  • 115 gr pure chocolade (met een hoog percentage cacao; zelf gebruik ik chocola met 78% cacaogehalte)
  • 2 eieren
  • 1 eidooier
  • 300 gr suiker
  • ¼ tl zout
  • 1 tl vanille-extract
  • 125 gr bloem
  • 25 gr cacaopoeder
  • 200 gr after eight chocolaatjes, uitgepakt
  • Verder nodig
  • boter, om in te vetten
Bijbels korting desk
Bijbels korting mob

After eight brownies maken

Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet een vierkante bakvorm van 20 centimeter in en bekleed de bodem en alle zijkanten van de bakvorm met bakpapier.

Doe de boter met de chocolade in een hittebestendige komen smelt deze au bain-marie. Zorg er daarbij voor dat de kom het water van de pan niet raakt, maar dat de kom alleen verwarmd wordt door de warme waterdamp. Laat het gesmolten mengsel iets afkoelen. Klop intussen de twee eieren en de eidooier met de suiker, het zout en vanille-extract luchtig, tot het mengsel heel licht van kleur is geworden en het als een lint van de garde af loopt (ongeveer 5 minuten met de mixer). Meng met een spatel voorzichtig het chocolademengsel door de luchtige eieren tot het een egaal geheel is. Meng vervolgens ook de bloem en het cacaopoeder erdoorheen. Hak de after eight in stukjes en meng deze door het browniebeslag. Schep dit in de bakvorm en bak de brownies 40 minuten. Laat ze daarna volledig afkoelen in de vorm voor je ze eruit haalt en in stukken snijdt.

Foto: Erik Spronk

Dit artikel kan affiliatielinks bevatten. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als jij via deze links iets koopt, zonder extra kosten voor jou.
Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (4)
Chantal 2018-12-25 23:28:36

Het was overheerlijk! Deze variatie ga ik nog vaak maken 😊😋. Dankjewel voor dit heerlijke recept!

Beantwoorden
CH
Rutger 2018-12-28 12:17:15

Heel leuk om te horen! Geniet er van!

Beantwoorden
Luna 2020-04-03 22:08:13

Dit zijn echt ontzettend lekkere brownies! Wauw. dank je wel voor het recept :D

Beantwoorden
LU
Catta 2020-10-25 20:19:36

Echt FANTASTISCH recept! Dank!

Beantwoorden
CA
sabine 2021-09-18 20:51:30

kun je ze ook in (gebakken) vriezen?

Beantwoorden
SA
Rutger 2021-09-20 07:29:41

Dat kan heel goed!

Beantwoorden

U kunt niet meer reageren.