De zachte perziken worden in dit recept bedekt met een knapperig amandel-kruimelmengsel! Superlekker! Toetjes met fruit en kruimels zijn altijd lekker. Het contrast tussen de zachte frisse fruitvulling en de knapperige kruimels bovenop maakt het wat mij betreft zo heerlijk! Eerder maakte ik al deze appelkruimeltoetjes. Nu de perziken op hun lekkerst zijn heb ik die gebruikt om een crumble van te maken en dat is ons heel goed bevallen. Dit zomerse dessert is het lekkerst als je het (lauw)warm serveert. De kruimels kun je al wel een tijd (of zelfs een dag) van tevoren maken en in de koelkast bewaren tot je het gerecht gaat bakken. En in plaats van één grote ovenschaal kun je ook kleine ovenvaste schaaltjes gebruiken natuurlijk!

Perzik crumble met amandelen
Ingrediëntenlijst
  • Voor de crumble
  • 125 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 90 gr bloem
  • 45 gr havermout
  • snuf zout
  • 100 gr boter
  • 75 gr blanke amandelen, grof gehakt
  • Voor de vulling
  • 8-10 rijpe perziken, geschild, ontpit en in 6-8 partjes
  • ½ vanillestokje, het merg
  • 2 el lichtbruine basterdsuiker
  • 1 ½ el custardpoeder
  • Verder nodig
  • poedersuiker, om te bestuiven
  • hangop, optioneel, zelfgemaakt of gekocht
makkelijke bakboek desk
Bijbels korting mob

Perzik crumble met amandelen

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Doe voor de crumble de lichtbruine basterdsuiker, bloem, havermout en het zout in een kom en meng deze door elkaar. Snijd de boter in blokjes en meng deze met je vingertoppen door het bloemmengsel tot een kruimelig geheel. Meng de gehakte amandelen daardoor en ze het kruimelmengsel tot gebruik in de koelkast.

Gebruik voor deze crumble een ovenschaal van ongeveer 18 bij 25 centimeter. Meng de perzikpartjes met het vanillemerg, de lichtbruine basterdsuiker en het custardpoeder en schep dit mengsel in de ovenschaal. Bestrooi de perziken met het kruimelmengsel en bak de crumble 35-45 minuten.

Bestuif de perzik crumble voor het serveren licht met poedersuiker en serveer hem (lauw)warm met de hangop.

Foto: Erik Spronk

Dit artikel kan affiliatielinks bevatten. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als jij via deze links iets koopt, zonder extra kosten voor jou.
Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (8)
Marijke mug 2018-08-17 10:00:56

Hallo Rutger, ik heb de limoentaartjes gemaakt, deze waren echt mmmmmmmmmmmm overheerlijk. De volgende dag was koekbakje nog steeds knapperig.

Dank voor de vele recepten, bak regelmatig, en alles is echt zeer smaakvol.

Beantwoorden
MA
Rutger 2018-08-20 13:55:08

Heel erg leuk om te horen! Geniet van alles!

Beantwoorden
Marja 2018-08-17 18:43:23

Hoi Rutger,
Perzik is iets wat ik heel graag eet in deze tijd van het jaar. Dan zijn ze zo ontzettend zoet en lekker sappig....heerlijk gewoon. Maar de variatie met de kruimeltopping lijkt me ook erg lekker, alleen maak ik individuele toetjes. Ieder zijn eigen bakje. Bedankt voor alweer een heerlijk gerecht. Ik snap echt dat je HHB gewonnen hebt, want wat jij hier iedere keer weer neerzet....in 1 woord, GEWELDIG! Alles even lekker en jouw recepten klòppen ook altijd en daar ontbreekt het bij anderen nogal eens aan!
Een hartelijke groet,
Marja

Beantwoorden
MA
Rutger 2018-08-20 13:54:16

Heel leuk om te horen! Dankjewel! In kleine bakjes is het dessert inderdaad ook heerlijk!

Beantwoorden
Conny 2018-08-17 19:52:38

Heb je ook iets zonder teveel suiker ?

Beantwoorden
CO
Rutger 2018-08-20 13:53:40

Dan worden het vooral hartige baksels. In de zoete baksels gaat over het algemeen wel gewoon suiker.

Beantwoorden
Sylvia 2018-08-20 18:45:10

Hoi Rutger, kan ik ook perziken uit blik gebruiken?

Beantwoorden
SY
Rutger 2018-08-23 08:25:22

Dat kan, maar is wel een stuk minder lekker.

Beantwoorden
Hermien van Geest 2018-08-26 10:53:24

Gisteren deze perzik crumble gemaakt en wat een heerlijk recept!
De hangop erbij is heel lekker.
Dit ga ik vaak op tafel zetten als dessert, als er verse perziken te koop zijn.

Dankjewel Rutger!

Beantwoorden
HE
Jitske 2018-08-29 13:16:11

Lijkt me heerlijk, ik krijg dit weekend gasten en ga dit toetje maken. Kan ik het ook een dag eerder maken en weer even terug in de oven zetten?

Beantwoorden
JI
Rutger 2018-09-16 13:37:13

Het lekkerste is wel echt als je het vers maakt. Dan zijn de kruimels nog heerlijk knapperig. Je kunt de deegkruimels wel vast van tevoren maken en ongebakken bewaren in de koelkast.

Beantwoorden
Nikki 2018-09-07 22:31:11

Wat een heerlijk recept, hij viel supergoed in de smaak! Ik had er een gemaakt met perziken en een met nectarines en wij vonden hem met nectarines nog net wat smaakvoller. Bedankt voor je recepten, ze zijn elke keer weer een groot succes!

Beantwoorden
NI
Rutger 2018-09-16 13:13:12

Dat klinkt ook heerlijk met nectarines!

Beantwoorden
Chantal 2022-06-24 15:43:23

Hallo Rutger, voor hoeveel personen is dit recept?

Beantwoorden
CH
Rutger 2022-06-27 13:36:29

Zeker voor 6 personen.

Beantwoorden

U kunt niet meer reageren.