Dit heerlijke BBQ-dessert is goed voor te bereiden en makkelijk om te maken. Het is een lekker fris dessert met mooie smaken. Als je geen barbecue hebt kun je de ananas ook prima in een grillpan of op een elektrische grill bereiden. De fijngehakte munt maakt dit zomerse dessert met gegrilde ananas helemaal af!
Ingrediëntenlijst
Voor de ananas
2 el honing
¼ tl kaneel
scheutje rum, optioneel
1 ananas, schoongemaakt en in de lengte in acht parten gesneden
Meng de honing, kaneel en eventueel de rum in een (oven)schaal. Voeg de stukken ananas toe en wentel deze door het mengsel. Laat de ananas 15 minuten marineren.
Klop de slagroom met de suiker en het vanillemerg op. Roer de hangop los en spatel daar vervolgens de opgeklopte slagroom door.
Verhit een grillpan of barbecue. Grill de stukken ananas aan alle zijden tot ze karamelbruin zijn. Serveer de gegrilde ananas met de romige hangop en garneer alles met wat gehakte muntblaadjes.
Foto: Erik Spronk
Dit artikel kan affiliatielinks bevatten. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als jij via deze links iets koopt, zonder extra kosten voor jou.
Vandaag je creatie gemaakt met een kleine wijziging. Ik heb de hangop vervangen door kwark omdat ik de hangop niet kon vinden. De reacties waren overweldigend, iedereen vond het heerlijk! Dank je wel voor het delen van het recept. Ga zo door.
Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.