Ingrediëntenlijst
  • Voor de vulling
  • 2-3 appels, geschild en in stukjes
  • 2-3 peren, geschild en in stukjes
  • 60 gr gedroogde cranberry’s
  • 2 el suiker
  • 1 tl speculaaskruiden
  • 1 el custardpoeder
  • Voor de kruimels
  • 90 gr bloem
  • 50 gr havermout
  • 100 gr bruine basterdsuiker
  • 100 gr boter, koud en in blokjes
  • 1 ½ tl speculaaskruiden
  • ¼ tl zout
  • 20 gr amandelschaafsel
tartelettes cursus desktop banner
tartelettes cursus mobiel banner

Een crumble is één van mijn favoriete desserts! Ik hou van de contrasten die je in dit simpele gerecht proeft. De frisse zachte vulling, de volle knapperige kruimels en het liefst nog het koude romige van het ijs dat je erbij kunt serveren.

Crumble met appel, peer, cranberry en speculaas!

Deze variant heb ik speciaal voor de decemberdagen bedacht. Door zijn warme smaken is hij perfect om met Sinterklaasavond te serveren, maar eigenlijk is hij de rest van de maand (of eigenlijk het hele jaar door) net zo lekker!

Crumble met appel, peer, cranberry en speculaas!

Crumble met appel, peer, cranberry en speculaas

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Meng alle ingrediënten voor de vulling door elkaar en doe deze in een ovenschaal.

Doe alle ingrediënten voor de kruimels (behalve het amandelschaafsel) in een kom en kneed het vluchtig met je vingers tot een kruimelig geheel. Voeg aan het eind het amandelschaafsel toe en verdeel het kruimelmengsel vervolgens over de vulling. Bak de crumble in 35 tot 40 minuten gaar en serveer hem (lauw)warm.

Foto’s: Erik Spronk 

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen
Bekijk voordat je een reactie achterlaat eerst de veelgestelde bakvragen en de eerdere reacties.
Reacties (4)
coby 2018-11-29 14:03:30

geweldig zal echt wel smaken
Dank hier weer voor.

Beantwoorden
CO
Aletta 2018-11-29 18:36:25

Ziet er heerlijk uit. Lekker voor de feestdagen inderdaad. Voor hoeveel personen is dit recept ongeveer?

Beantwoorden
AL
Rutger 2018-12-03 09:11:29

Je kunt hier zeker met 6 personen van genieten!

Beantwoorden
Maria 2018-11-29 21:23:04

Kun je dit bv ‘smorgens voorbereiden en ‘savonds afbakken?

Beantwoorden
MA
Rutger 2018-12-03 09:09:56

Dat kan, alleen zou ik dan de kruimels nog niet op de fruitvulling leggen. Bewaar de fruitvulling en het kruimelmengsel los van elkaar in de koelkast en doe ze pas bij elkaar net voordat je het gaat bakken.

Beantwoorden
Marjolijn 2022-11-09 09:34:04

is het mogelijk om iets van drank toe tevoegen? bijvoorbeeld amaretto? en zou je dit dan aan de vulling doen, of word het dan te nat?

Beantwoorden
MA
Rutger 2022-11-19 09:14:08

Als je het toevoegt zou ik het inderdaad bij de vulling doen, maar het wordt dan wel wat natter.

Beantwoorden