Ingrediëntenlijst
  • Voor de roomcroissants
  • 125 ml slagroom
  • 20 gr suiker
  • 1 zakje slagroomversteviger
  • ½ recept banketbakkersroom
  • 4 verse croissants
  • Verder nodig
  • poedersuiker, om te bestuiven

Het contrast tussen de knapperige versgebakken croissant en de volle en romige banketbakkersroom is superlekker! Met dit recept voor roomcroissants ga je een heel fijn ontbijt tegemoet. Om het makkelijk te houden heb ik croissantjes van de banketbakker gebruikt. Het lekkerste zijn die natuurlijk op de dag dat je ze gekocht hebt, maar eventueel kun je ze een dag later ook nog even oppiepen in de oven. Natuurlijk kun je ook afbakcroissantjes gebruiken om deze roomcroissants mee te maken.

Roomcroissants

Bereiding: Roomcroissants

Klop de slagroom met de suiker en slagroomversteviger stijf op. Klop in een andere kom de banketbakkersroom los en spatel daar vervolgens de slagroom door. Doe de room in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje.

Snij de croissants open en spuit een flinke laag van de roomvulling op de onderste helft. Plaats de bovenkant van het croissantje daar op en bestuif hem licht met poedersuiker. Serveer de croissants zo vers mogelijk!

Roomcroissants

Foto’s: Erik Spronk

Sponsored
Beoordeel dit recept
Reactie plaatsen