- Voor de roomcroissants
- 125 ml slagroom
- 20 gr suiker
- 1 zakje slagroomversteviger
- ½ recept banketbakkersroom
- 4 verse croissants
- Verder nodig
- poedersuiker, om te bestuiven
Het contrast tussen de knapperige versgebakken croissant en de volle en romige banketbakkersroom is superlekker! Met dit recept voor roomcroissants ga je een heel fijn ontbijt tegemoet. Om het makkelijk te houden heb ik croissantjes van de banketbakker gebruikt. Het lekkerste zijn die natuurlijk op de dag dat je ze gekocht hebt, maar eventueel kun je ze een dag later ook nog even oppiepen in de oven. Natuurlijk kun je ook afbakcroissantjes gebruiken om deze roomcroissants mee te maken.
Bereiding: Roomcroissants
Klop de slagroom met de suiker en slagroomversteviger stijf op. Klop in een andere kom de banketbakkersroom los en spatel daar vervolgens de slagroom door. Doe de room in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje.
Snij de croissants open en spuit een flinke laag van de roomvulling op de onderste helft. Plaats de bovenkant van het croissantje daar op en bestuif hem licht met poedersuiker. Serveer de croissants zo vers mogelijk!
Foto’s: Erik Spronk
Delen met vrienden:
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Telegram (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
Gerelateerd
Rutger,
Ik heb een vraag, ik zag je bericht over koekjes bakken met een koekjespistool.
Dat leek mij wat dus op zoek, een metalen was 40 euro en een van kunststof 8 euro dus eerst maar proberen met de goedkope.
Het ging goed, alleen er vallen geen koekjes op het blad, hoe ging dat bij jou?
Doe ik iets fout?
Vriendelijke bakgroet, Anna
